Andre fag

Hjælp til old.

07. juni 2004 af Jensen0384 (Slettet)
Da jeg skal til eksamen i oldtidskundskab har jeg her et spørgsmål til nogle tekster. Ville blive meget glad, hvis der var nogen der havde lidt mere styr på old end jeg selv har, der kunne svare det følgende spørgsmål:
Iliaden beskriver krigen i Troja, mens Odysseen beskriver Odysseus og hans mænds rejse hjem efter krigen, mødet med Penolopaia og Telemachos m.m. Men hvordan kædes dramaet Agamemnon ind i disse to?

Brugbart svar (1)

Svar #1
07. juni 2004 af QaZZaQ

Nu har jeg ikke selv læst dramet Agamemnon, men ligesom Odysseen fortæller om Odysseus efter Trojas fald fortæller Agamemnon om Agamemnon efter Trojas fald.
Agamemnon kommer hjem fra Troja, hvor han så senere bliver slået ihjel af Klytaimnestra. Dels fordi han har ofret deres datter til Artemis, dels fordi han har taget en ny kvinde med hjem (Cassandra) og dels fordi Agamemnons fætter lokker Klytaimnestra.
I mellemtiden har Cassandra spået at der vil komme en til der vil hævne drabene. Denne er Agamemnons og Klytaimnestras søn Orestes.
Han står så i et dilemme. Han skal slå sin fars morder ihjel, men da dette samtidig er hans mor, kan han ikke undgå at begå hybris.

Skriv et svar til: Hjælp til old.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.