Engelsk
ballot or bullet
15. december 2007 af
sofie123 (Slettet)
stavefejl?
The Ballot or the bullet is a speech written by Malcolm X, a black civil rights fighter. The speech was given in Harlem in 1964. A year later Malcolm x was assassinated by an unknown murder.
Malcolm X was an Islamic priest; whom believed in violence as a political weapon in order to gain independence. In “the Ballot or the Bullet” He speaks to the black people of the United States as a nation. He references to rebellion in other parts of the world. by repeating these epiphoras Malcolm X makes it legal to use violence as a way of gaining a noble goal. The black audience is no longer only fighting for there civil rights; they are also fighting for basic human rights like any other suppressed nation in the world. Making this an issue of human rights Malcolm X forces the rest of the world to involve in this matter.
Malcolm X illustrates that America is in a unique position because she can choose• between “the ballot or the Bullet”. By referencing to America as a person, a she, Malcolm X gives a non-human subject human characteristics. America is now capable of making decisions; she can choose rather or not she wants to give American Negros there independence.
The Ballot or the bullet is a speech written by Malcolm X, a black civil rights fighter. The speech was given in Harlem in 1964. A year later Malcolm x was assassinated by an unknown murder.
Malcolm X was an Islamic priest; whom believed in violence as a political weapon in order to gain independence. In “the Ballot or the Bullet” He speaks to the black people of the United States as a nation. He references to rebellion in other parts of the world. by repeating these epiphoras Malcolm X makes it legal to use violence as a way of gaining a noble goal. The black audience is no longer only fighting for there civil rights; they are also fighting for basic human rights like any other suppressed nation in the world. Making this an issue of human rights Malcolm X forces the rest of the world to involve in this matter.
Malcolm X illustrates that America is in a unique position because she can choose• between “the ballot or the Bullet”. By referencing to America as a person, a she, Malcolm X gives a non-human subject human characteristics. America is now capable of making decisions; she can choose rather or not she wants to give American Negros there independence.
Svar #1
15. december 2007 af Isomorphician
for there civil rights = for their civil rights
she can choose between "the ballot or the bullet" = "she can choose between the ballot or the bullet".
rather or not = whether or not
there independence = their independence
she can choose between "the ballot or the bullet" = "she can choose between the ballot or the bullet".
rather or not = whether or not
there independence = their independence
Skriv et svar til: ballot or bullet
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
