Engelsk

oversættelse..

16. december 2007 af Cille-muus (Slettet)
Hey.

Er der nogen som kan hjælpe mig med at oversætte min abstract?
Har lidt svært ved engelsk.. men har dog selv prøvet at oversætte det.

Den lyder således på dansk:

Formålet med denne opgave er at give læseren et indblik i den ægyptiske matematik – hovedsagelig hvad ægypterne benyttede matematikken til. For at forstå dette, er det relativt nødvendigt for læseren at danne sig et overblik over det ægyptiske samfund og prøve at forstå hvorfor matematikken netop var vigtigt for samfundet. Yderligere, kan dette lede til ægypternes regnemetoder. Deres måder at regne forskellige problemstillinger på, adskiller sig på mange områder fra vor tids matematik, dog fungerer deres metoder. I opgaven bliver disse metoder eksemplificeret med konkrete eksempler på udregninger. Der vil også blive givet en analyse vedrørende pyramidehældninger og til sidst vil der følge en vurdering om skrivernes betydning for det ægyptiske samfund på baggrund af relevante kilder og der
konkluderes, at ægypterne brugte matematikken til typiske hverdagsproblematikker som de kunne komme ud for på den tid. Da der kun var få som kunne læse, skrive og regne, kom skriverne frem og spillede en rigtig stor rolle i samfundet og i dag har de givet os kendskab til deres matematik og historie ud fra deres kilder og skrifter.

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2007 af Isomorphician

kom med dit forslag

Svar #2
17. december 2007 af Cille-muus (Slettet)

Jeg har kun nået at oversætte det til her til:

The point with this assignment is to give the reader an insight into the Egyptian mathematics, mainly what the Egyptians made used of mathematics. To understand this, it is relative necessary for the reader to form a comprehensive view of the Egyptian society and try to understand why exactly the mathematics was important to the society. Furthermore, this can be leaded to the Egyptians reckon methods. Their way of doing different problems, separate in many areas from our mathematics today, yet their methods works. In the assignment the methods will be exemplified with concrete examples on calculations. There will also be given an analysis concerning pyramid slopes and at last there will be given an evaluation about the writers significance to the Egyptian society on the background of relevant sources.

Svar #3
17. december 2007 af Cille-muus (Slettet)

er der ikke nogen som kan hjælpe mig med at rette min abstract?

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. december 2007 af Isomorphician

The point = the purpose
the Egyptian = Egyptian
made used of mathematics = used mathematics for
relative = relatively (kan også udelades)
the Egyptian society = Egyptian society
try to = to try and
the mathematics = mathematics
can be leaded to = can lead to
the Egyptians reckon methods = Egyptian calculus
doing different = solving different
our mathematics today = mathematics of today
concrete examples on calculations= specific examples of calculations


An analysis regarding pyramid slopes will also be given, and finally an evaluation about the writers' significance to Egyptian society in light of relevant sources will follow, and in conclusion that Egyptians used mathematics for typical everyday problems they encountered at that time. As very few could read, write or calculate the writers emerged and played a dominant role in society, and today they have given us knowledge of their mathematics and history from their sources and writings.

Svar #5
17. december 2007 af Cille-muus (Slettet)

mange tak for hjælpen. Lige et spørgsmål.. lyder denne sætning ikke ret forkert/mærkelig?

and in conclusion that Egyptians used mathematics for typical everyday problems they encountered at that time.

Brugbart svar (0)

Svar #6
17. december 2007 af Isomorphician

jo, men den lyder også mærkelig på dansk

Skriv et svar til: oversættelse..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.