Andre fag

SRP - fedme

18. december 2007 af miiiiiiia (Slettet)
jeg sidder som mange mange andre og knogler med denne SRP opgave, og jeg har om fedme og skal lave et træningsprogram til en overvægtigt pige på 20 år, hvor hun får en så stor fedtforbrænding som muligt, og hvor hun kan bibeholde dette vægttab. Jeg har lavet et program men synes ikke det er helt i top. Så jeg vil høre om der nogle som har nogle ideer??

På forhånden tak..

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. december 2007 af RED BARON (Slettet)

Hvis vi kendte programmet ville det være betydligt letttere at komem med ideer. Da vi ellers nok kun vil komme med nogle du allerede har brugt.

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. december 2007 af Zalam (Slettet)

Fedt forbrænding gælder pimært om at få pulsen op så hvis du laver et program som er skånsomt for hendes led, knæ osv. (dvs ikke løb fx da overvægtige vil belaste deres knæ for meget ved det).

Jeg kan ikke huske fedtforbrændings pulszonen 100% men den er vist 60-70% af max man forbrænder mest fedt. Dog kan du skrive at det tit vil være mere effektivt (tidsmæssigt) at køre 1 times max end at køre 1,5 timer ved 60-70& for det andet vil virke mere effektivt og forbrændingen er højere ved max.

Vil dog også mene hvi du ikke har det at du bør nævne kosten da det er KLART det som har mest at sige ved vægttab.

Svar #3
19. december 2007 af miiiiiiia (Slettet)

Tak skal du have, det med kosten har jeg med, men tror lige jeg vil revidere lidt i det med hensyn til at skåne led og knæ for det havde jeg da ikke lige tænkt over.. :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. december 2007 af Zalam (Slettet)

Det var så lidt, hvis du vil have mere hjælp spørg du bare. Vil også gerne give feedback på programmet når du er færdig med det, hvis det ønskes. - Har en del erfaring og interesse i emnet.

Svar #5
19. december 2007 af miiiiiiia (Slettet)

Det er sødt af dig det må du meget gerne..

Mandag: Denne dag skal hun bevæge sig minimum 30 min. det kan ske i form af en gåtur i moderat tempo, eller at hun går på arbejde, ca. 15 min. hver vej, eller går frem og tilbage til bus for at komme i skole/ på arbejde.
Tirsdag: Denne dag skal hun cykle i 30 min (enten på en kondicykel eller alm. cykel), og det skal være en vekslen mellem lav og høj intensitet. Først skal hun cykle i 10 min med lav intensitet, derefter 15 min. med moderat – høj intensitet, og til sidst 5 min med lav intensitet.
Onsdag: Denne dag skal personen selv lave noget styrketræning. Det er i form af armbøjninger, rygbøjninger og mavebøjninger. Her vil jeg anbefale at det laves af 2 sæt med 10 gentagelser, tempoet bestemmes selv.
Torsdag: Hver torsdag går denne person til svømning, og dette er en undervisningstime som varer i én time.
Fredag: Denne dag skal hun bevæge sig minimum 30 min. det kan ske i form af en gåtur i moderat tempo, eller at hun går på arbejde, ca. 15 min. hver vej, eller går frem og tilbage til bus.
Lørdag: I dag skal hun igen cykle en tur i 35 min, på samme måde som tirsdag.
Søndag: Hver søndag skal personen løbe 5 km, skiftevis løbe 3 min hvor det er en moderat intensitet og derefter gå 3 min. Her forudsætter jeg at personen får pulsen op, dog skal det ikke være for hårdt for led og knæ.

Synes ikke det er vildt godt..?!

Brugbart svar (0)

Svar #6
19. december 2007 af Zalam (Slettet)

Hvilke forudsætninger er der for personen? Er det en person der ALDRIG har trænet før og vejer 50kg for meget? Eller snakker vi om en person, som har trænet før og måske vejer 10kg for meget?

Hvilket mål er der for træningen her tænker jeg er det blot at få personen i gang, eller skal hun tabe sig x antal kg? Hvor mange kg satses der på om ugen?

Med hensyn til selve programmet. 30min som det ca. er i gennemsnit er ikke meget, hvis det er et vægttab der skal rykke. Jeg ville sætte den op på 60min.

Det er svært at give ret meget feedback før jeg får nogen forudsætninger på personen, hvilken målgruppe der er.



Brugbart svar (0)

Svar #7
19. december 2007 af Zalam (Slettet)

Læste lige dit oprindelige indlæg igen, hvor vidt vægttabet kan holdes kan ikke udlukket baseres på træningsprogrammet. - hvis man har et ligevægts indtag vil man kunne lave ingen ting og hverken tabe sig eller tage på.

Brugbart svar (0)

Svar #8
20. december 2007 af JesperJuul (Slettet)

Du har sikkert ikke matematik som sidefag, vel?
Hvis du har så se: http://www.lmfk.dk/aarsmoede/2007/data/statistik_edmund.pdf

Jeg har hørt hans foredrag, som i øvrigt var elendigt, men der nogle ok ting i den der, hvis du også vil lave en matematisk tilgang, og vise, at man faktisk kan tabe sig. :)

Svar #9
20. december 2007 af miiiiiiia (Slettet)

nej jeg har ikke matematik, har biologi, ellers tak..
Jamen det er ligepræcis det som er mit problem for der står ikke andet i min problemformulering end det som jeg har skrevet ovenfor så ved ikk hvor meget overvægtig personen er?? derfor synes jeg det er temmelig svært lige at ramme det rigtige..

Brugbart svar (0)

Svar #10
20. december 2007 af Zalam (Slettet)

#9

Hvis der ikke står mere ville jeg selv antage det er en "middel" overvægtig også lave et program ud fra dette. Du skal dog huske at du så skal skrive i vurderingen / diskussionen hvad du ville gøre anderledes og hvorfor, hivs det var til en "let overvægtigt" eller en svært overvægtig.

Skriv et svar til: SRP - fedme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.