Andre fag

Gæt på hovedemne i 3g's AT-eksamen?

14. januar 2008 af mikkel6300 (Slettet)
I morgen bliver det offentliggjort hvad årets eksamensemne i almen studieforberedelse er, og der er jo i milliard ting at gætte på.
En fra min klasse "har hørt en fugl synge" om at hovedemnet i år bliver "Drivhuseffekten". Hvis det er sandt, er jeg pænt meget på røven, for det første fordi det ikke interesserer mig det fjerneste, og for det andet fordi jeg så vil være nødsaget til at indrage naturgeografi B i opgaven, da det er det eneste naturvidenskabelige/matematiske fag jeg har.

Må vi høre nogle gæt - hvad bliver hovedemnet?

Brugbart svar (1)

Svar #1
14. januar 2008 af allan_sim

#0.
Jeg har et ganske godt gæt, men det fortæller jeg ikke...

Svar #2
14. januar 2008 af mikkel6300 (Slettet)

Hvorfor nu ikke det? Fordi det ER det, eller hvad?

Brugbart svar (1)

Svar #3
14. januar 2008 af anita_h (Slettet)

Jeg tror også det er noget med miljø/drivhuseffekten og konsekvenserne

Brugbart svar (1)

Svar #4
14. januar 2008 af allan_sim

#2.
Tja, hvis du ser i min profil, hvad jeg er for en slags, så vil du nok vide hvorfor :-)

Brugbart svar (1)

Svar #5
14. januar 2008 af siimba (Slettet)

#0
Det ville da være lidt at sætte nogle sproglige elever i klemme, hvis overemnet vra direkte drivhuseffekt.. Men det kunne måske godt være noget derhen ad - hvor man så som underemne kunne vælge det.
Noget bud har jeg dog ikke selv. Jeg håber bare ikke det er lige som sidste år med krig og medier.
Suk.. AT og jeg er altså bare ikke gode venner :(

Svar #6
14. januar 2008 af mikkel6300 (Slettet)

allan_sim - Arrrh, jeg forstår. :)

siimba - Personligt så jeg gerne, at vi først havde fået "Krig og medier" i år, fik et dejligt 10-tal (som desværre ikke kan bruges til noget) for min opgave om Leni Riefenstahls rolle i nazismen. Og ja, drivhuseffekten ville gøre det svært for humanisterne (som blandt andre tæller mig selv), men intet er jo heller ej sikkert endnu.

anita_h - Det ville faktisk være ret relevant, fordi det jo er et aktuelt emne.

Brugbart svar (1)

Svar #7
14. januar 2008 af BentJ (Slettet)

#allan_sim
Er det ikke kun rektor og inspectorerne der ved det?

Svar #8
14. januar 2008 af mikkel6300 (Slettet)

BentJ - På vores gymnasium er det STX-inspektoren der udleverer opgavesættet, men jeg ved ikke hvordan det er andre steder. Mon ikke informationerne svirrer på lærerværelset....

Brugbart svar (1)

Svar #9
14. januar 2008 af BentJ (Slettet)

#8
Jo det kunne jeg godt forestille mig..

Brugbart svar (1)

Svar #10
14. januar 2008 af hiat (Slettet)

Min dansklærer fortalte os, at de fik CD'erne med ressourcerummet i torsdags - mener jeg at huske. Jeg er enig med jer i, at Drivhuseffekt er alt for snævert. Husk at prøve-AT-eksamen i 2g hed "Krig, Teknologi og Medier" - et rigtig åbent emne. Personligt tror jeg, at UVM prøver at lave emnet så bredt så muligt i år, fordi vi er den første årgang og det er selve synopsen og skriveprocessen, der er fokus på, og ikke så meget emnet. Det skal helst ikke være for svært, jo :)

Jeg håber selv på noget, hvor jeg kan kombinere samf og dansk/engelsk/historie.
I den forbindelse:

#1 Hvis jeg nu er så heldig, at min SRP falder inden for rammerne af AT-emnet, må jeg så gerne bruge min SRP? Så vidt jeg har forstået må vi ikke bruge forrige AT-forløb (eftersom de skal ligge i studierapporten), men hvordan er reglerne omkring AT, SRP/2g SP/2gs opgave i da/hi?

Brugbart svar (1)

Svar #11
14. januar 2008 af siimba (Slettet)

#6
Det var nu heller ikke fordi det gik mig dårligt med det emne (fik også 10). Jeg synes bare ikke det var et særlig inspirerende emne, ikke for mig personligt hvertfald. Men jeg tror nu ikke det ville ændre min opfattelse af AT hvis det havde været et emne jeg havde syntes var super spændende. Jeg har ikke mange positive at sige om AT. Men sådan er meningerne jo forskellige.

Men jeg tror også emnet kommer til at være meget bredt, når det nu er første gang - alle skal have en chance for at vælge noget de finder interessant, så man kan få udarbejdet en fornuftig synops + fremlæggelse :)

Brugbart svar (1)

Svar #12
14. januar 2008 af Epimetheus (Slettet)

#10 håber ikke der er udleveret en CD til lærerne - det er ulovligt. Så nej der cirkulerer intet blandt lærerne, der såmænd nok er mindst lige så spændte som jer...

Emnet bliver uden tvivl bredt, men det bliver interessant at se hvilket faglige bindinger der er på...

/spændte hilsner

Svar #13
14. januar 2008 af mikkel6300 (Slettet)

"Jeg har ikke mange positive at sige om AT" - Nej, det er der formentlig ikke særligt mange 3g'ere der har, jeg har heller ikke.

"Men jeg tror også emnet kommer til at være meget bredt" - Jeg frygter at præcis det modsatte sker, at der kommer et skodemne som slet ikke er egnet for alle målgrupper (hum/mat/nat.vid/krea), så nogen sidder med en gang møg når den skal afleveres, hvorimod andre har en "klasseopgave", der går direkte ind til en 12'er.

Brugbart svar (1)

Svar #14
14. januar 2008 af hiat (Slettet)

#12 Min dansklærer er også vicerektor, det er nok grunden. Der er da i øvrigt en masse CD'er, som UVM skal af med!


Brugbart svar (1)

Svar #15
14. januar 2008 af Epimetheus (Slettet)

#Uden tvivl og ja for fanden! Der bliver også godt med tryk på bibliotekerne ;)

Brugbart svar (1)

Svar #16
14. januar 2008 af hiat (Slettet)

Vi får vores cd'en i morgen i lektionen efter spisepausen. De fleste med computere kommer nok ikke til at følge med i timen - jeg slæber i hvert fald den bærbare med, så jeg kan underholdes i en ellers kedelig fysiktime :)

Brugbart svar (1)

Svar #17
15. januar 2008 af hiat (Slettet)

Hvad siger I så til emnet?

Svar #18
15. januar 2008 af mikkel6300 (Slettet)

Jeg synes det er ganske glimrende - det skal nok blive spændende at komme igang med. :)

Brugbart svar (1)

Svar #19
15. januar 2008 af Occulta (Slettet)

#10
Umiddelbart står der INTET noget sted om at man IKKE må genbruge fra tidligere. På min skole forstås dette sådan, at genbrug faktisk er tilladt. Men man skal selvfølgelig sørge for at komme op på et endnu højere niveau denne gang - inddrage mere sekundærlitteratur, teori, metodebetragtninger osv. Evt. også med andet materiale eller en anden fagkombination. (Så viser det vel bare progression, ikke?)

Svar #20
15. januar 2008 af mikkel6300 (Slettet)

#19, Genbrug er tilladt.

Forrige 1 2 Næste

Der er 37 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.