Engelsk
Do - omskrivning
26. januar 2008 af
LouiseLG (Slettet)
Hejsa.
Er der en eller flere som kan forklare mig meget konkret og med eksempler hvornår man bruger do - omskrivning og hvornår man ikke gør, da engelsk og sprog generelt IKKE er min stærke side:-d
Mvh Louise
Er der en eller flere som kan forklare mig meget konkret og med eksempler hvornår man bruger do - omskrivning og hvornår man ikke gør, da engelsk og sprog generelt IKKE er min stærke side:-d
Mvh Louise
Svar #1
26. januar 2008 af Ayo_Thomsen (Slettet)
Nutid: I do - you do - he / she / it does osv.
Datid: Jeg mener det hedder did i alle former
Ved spørgsmål og nægtende(not)-sætninger i nutid+datid skal du omskrive med do, does og did.
'Do bøjes efter person+tid. Det efterfølgende hovedverbum står i navneform og skal altså ikke bøjes...
Spørgesætninger: I nutid: Do you know this man? (Kender du den mand?)
Does Lisa live in London? (Bor Lisa i London?)
Datid: Did you see Bo yesterday? (Så du Bo i går?)
Nægtende(not)-sætninger: I nutid: I do not know this man = I don't know... (Jeg kender ikke mand)
He does not live here = He doesn't live... (Han bor ikke her)
Datid: I did not see him yesterday = I didn't see... (Jeg så ham ikke i går)
*Dog ikke hvis subjektet er et spørgeord: Who came?
Datid: Jeg mener det hedder did i alle former
Ved spørgsmål og nægtende(not)-sætninger i nutid+datid skal du omskrive med do, does og did.
'Do bøjes efter person+tid. Det efterfølgende hovedverbum står i navneform og skal altså ikke bøjes...
Spørgesætninger: I nutid: Do you know this man? (Kender du den mand?)
Does Lisa live in London? (Bor Lisa i London?)
Datid: Did you see Bo yesterday? (Så du Bo i går?)
Nægtende(not)-sætninger: I nutid: I do not know this man = I don't know... (Jeg kender ikke mand)
He does not live here = He doesn't live... (Han bor ikke her)
Datid: I did not see him yesterday = I didn't see... (Jeg så ham ikke i går)
*Dog ikke hvis subjektet er et spørgeord: Who came?
Skriv et svar til: Do - omskrivning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
