Engelsk

translation - help

15. august 2004 af Louise1985 (Slettet)
Hi
Er der nogle der vil rette min engelske oversættelse? Jeg tror det meste er nogenlunde, så ret KUN hvis du er 100% sikker.

Oversættelse:

Det har vakt sensation i England, at redaktionen af Gorbbels' dagbøger er blevet overladt til den fanatiske nazisympatisør David Irving, som benægter, at 6 millioner jøder systematisk blev udryddet i Hitlers gaskamre.
I de senere år er det lykkedes for højre-eksremister at udnytte de usikre forhold i Europa til at opildne til vold mod indvandrere og flygtninge. Og det er en af grundende til, at mange politikere er bange for, at flere og flere kunne forledes til også at tro på de nynaziztiske historieforfalskninger.
I tyskland har Irving fået en bøde for at have kaldt holocaust en lodret løgn, og desuden har en række lande nægtet ham indrejsetilladelse.

------------------------------------------


It has caused sensation in England that the editing of Gobbels’ diaries has been left to the fanatical Nazi sympathizer David Irving, who denies that 6 million Jews were systematically wiped out in Hitler’s gas chamber.
During the last few years the right-wing extremists have succeeded in exploiting on the insecure conditions in Europe to incite to violence against immigrants and refugees. And that is one of the reasons why many politicians are afraid that more and more also could be lead into believing in falsifications of the neo-Nazi’s history.
In Germany, Irving has been fined for calling the Holocaust >>a huge lie

------------------------------------------

De ting jeg er mest i tvivl om:

1)

linie 1: redaktionen
linie 5: højre-ekstremisterne
linie 6: opildne til
linie 9: nynasistiske historieforfalskninger
linie 11: en lodret løgn
linie 12: indrejsetilladelse. Skal der artikel foran? (altså an entry permit)

HÅBER NOGLE VIL VÆRE SÅ SØDE AT KIKKE PÅ DET: DET ER TIL I MORGEN OG VIL GERNE HAVE AT DEN ER GOD.


Svar #1
15. august 2004 af Louise1985 (Slettet)

Halooo... Er der slet ingen der gider kigge på de ting, jeg er i tvivl om? -Det ville virkelig være en stor hjælp...

Brugbart svar (0)

Svar #2
15. august 2004 af emul0c

1. Redaktion = Editorial Office.
5. Højreekstremist = right-wing extremist.
6. Incite kan godt bruges.
9. Historieforfalskninger = The falsification of history.
11. En lodret løgn = A downright lie.
12. Jeg tror det ikke, men jeg ved det ik.


//Steffen.

Svar #3
15. august 2004 af Louise1985 (Slettet)

Okay jeg takker.

Vi er enige i linie 5 og 6. Er du sikker på linie 1? ved godt at det er det der står først i ordbogen men synes ikke rigtig, at det passer ind?
I linie 9 hvordan ville du så nøjagtigt skrive de nynaziztiske historieforfalskninger?
Tror du har ret ang. det med artiklen i linie 12.

Takker igen.

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. august 2004 af emul0c

9. ille skrive noget i stil med neo-nazi falsification of history.

1. Ja jeg ville nok heller ikke bruge Editorial Office, men jeg ved ikke hvad jeg ellers skulle skrive. Nok ikke Editing (findes det ord?), tror måske jeg bare ville skrive "the editors of Gobbels’ diaries" eller lign.

Svar #5
15. august 2004 af Louise1985 (Slettet)

9. okay, men skal der ikke en endelse på? -neo-nazi's eller noget?

1. Tror editors er et godt bud!!! Det bruger jeg.

11. En lodret løgn oversætter du med -a downright lie- Er dette et fast udtryk ?

Tak fordi du gider hjælpe.

Svar #6
15. august 2004 af Louise1985 (Slettet)

Og hvis du (eller andre) kan se andre fejl eller forbedrelser end dem, jeg har opskrevet, vil jeg MEGET gerne vide det :O)

Brugbart svar (0)

Svar #7
15. august 2004 af emul0c

9. er ret sikker på at der ikke skal stå en endelse på neo-nazi.

11. A downright lie står i ordbogen som "En lodret løgn" så ja, det må være et fast udtryk.

Svar #8
15. august 2004 af Louise1985 (Slettet)

9. okay så satser jeg på at du har ret :O)

11. Bare i orden, det stod bare ikke i min ordbog på computeren.

Takker for hjælpen

Svar #9
15. august 2004 af Louise1985 (Slettet)

Lige et spørgsmål mere.

I linie 9 skal jeg da skrive into eller bare to? I ordbogen står der to men synes into lyder bedere...

Brugbart svar (0)

Svar #10
15. august 2004 af emul0c

Jeg ville sige at man godt kunne sige into, det synes jeg også lyder bedere.

Svar #11
15. august 2004 af Louise1985 (Slettet)

Okay.

Så tror jeg at det er fint nok til at aflevere nu. Tak for hjælpen, det er sq rart at der er andre end en slev der lige ser på det.

Brugbart svar (0)

Svar #12
16. august 2004 af emul0c

Kender det. Altid godt med en anden persons synsvinkel (eller hvad man kalder det).

Brugbart svar (0)

Svar #13
16. august 2004 af Fingersen (Slettet)

Gobbels' = Goebbels'

komma omkring navnet David Irving

were systematically = systematically were

ikke "the" foran right-wing extremists. Gerne komma foran right-wing

måske nok sige during the last couple of years

exploiting on = taking advantage of

incite to violence = incite/encourage violence

lead = led

falsifications.... = the neo-Nazistic falsifications of history.

also = furthermore

entry permit er uden kendeord.

Ellers er de andre ting i orden. Husk det med downright lie som du selv har fundet ud af.

MVH
Fingersen

Skriv et svar til: translation - help

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.