Psykologi

psykologi leontjew

14. februar 2008 af filiona (Slettet)
Hej. Jeg har i min AT valgt at inddrage faget psykologi, hvor jeg skal gøre rede for relationer mellem mennesker og robotter. Dette skal jeg gøre ud fra LEOTJEWs teori. Da leotjex mener, at man interagerer efter sine omgivelser, da havde jeg forestillet mig tage udgangspunkt i et samfund fyldt med robotter og derved se på, hvordan det ville påvirke et rigtigt menneske mht udvikling, identitet, selvfølelse og lykke, hvis det var omringet af kun robotter. Nogle der vil hjælpe med at gøre rede for hans teori med et robotsamfund?

På forhånd tak :)

Brugbart svar (2)

Svar #1
16. februar 2008 af T83 (Slettet)

Jeg ville ogsaa anbefale Normans model om sammenvirkning mellem mennesket og maskinen (Gulf of Execution og Gulf of Evaluation). Dette kunne hjaelpe dig med at beskrive problemerne mht. interaktionen mellem menneske og maskine.
Du kunne ogsaa inddrage Bainbridges "Ironies of Automatisation". Da findes bl.a. en ironi, der handler om motivationen: Naar et menneske fratages alt ansvar i sit arbejde som fölge af tiltagende automatisation/maskineindsats, formindskes motivationen i at arbejde. Dog forventes stadigvaek, at folket arbejder höjtmotiveret og er tilfreds med sit arbejde.
Begge disse foreslag bruges i studiet om Kognitiv Ergonomi, som behandler netop dit hovedemne.

Svar #2
18. februar 2008 af filiona (Slettet)

Tak for svaret. Disse bøger er ikke på dansk, vel? Nu er det bare det, at min problemformulering ligger fast, så skal helst holde mig til Leotjew. Det er jo AT, så man ska begrænse sig så meget som muligt og gøre det så enkelt som muligt.
Du er ikke inde i Leontjews teori? :)

Brugbart svar (2)

Svar #3
18. februar 2008 af T83 (Slettet)

#2 Nej, faktisk kender jeg ikke saa meget til hans teori, kun at hans teori indeholder relationen mellem

subjekt (det arbejdende menneske) <==> handling <===> objekt (produkt)

og at gruppen paavirker handlingen.


Faktisk er jeg mere inde i ingeniörpsykologien, der handler om interaktionen mellem computer og mennesket i det saakaldte Menneske-Maskine-System. Ellers kender jeg en del til arbejds- og organisationspsykologi (motivationsteorier, belastning, osv. i arbejdsomgivelsen).

Naar du kan forstaa tysk, saa kan jeg ogsaa sende dig nogle oplysninger om Bainbridge og Norman via mail.

Skriv et svar til: psykologi leontjew

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.