Engelsk

Whaaat?

26. august 2004 af blaze_dk (Slettet)
Nogle der lige kan hjælpe mig, med nogle forkortelser:

hvad står M.A. for? [M.A.] in politcal science.

og hvad står Ph. D for? [Ph. D] at the Department of Political Sciense

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2004 af snakkepus (Slettet)

M.A. = master of arts som er det samme som en kandidatgrad i Danmark

Ph.D. = philosophiae doctor er en slags mini-doktorgrad - findes også på danske universiteter

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. august 2004 af Samuel (Slettet)

"Ph.D. = philosophiae doctor er en slags mini-doktorgrad - findes også på danske universiteter"

Mini-doktorgrad? ;) Det er skam doktorgradeN!

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. august 2004 af snakkepus (Slettet)

Hvad vil du så forklare Dr.phil med???????????? En "over" doktorgrad?

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. august 2004 af Samuel (Slettet)

Dr. Phil? Ja, han er skam meget fornøjelig, men überdoktor vil jeg ikke kalde ham!

Jeg anfægtede skam ikke det, du skrev, men syntes bare, det var lidt sjovt, at du kaldte det en "mini-doktorgrad".

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. august 2004 af frodo (Slettet)

jeg vil også sige at der er en rangstige:
Kandidat , lidt højrere: Ph.D., højest: Doktor

Brugbart svar (0)

Svar #6
26. august 2004 af snakkepus (Slettet)

Som Ph.D. er man stadig studerende, hvorfor man ledsages af krav om aflæggelse af bestemte prøver til sikring af, at det faglige niveau er til stede. Sådanne prøver skal aflægges inden det egentlige studieforløb. Med andre ord så er der ikke tale om egentlig doktorgrad.

Brugbart svar (0)

Svar #7
26. august 2004 af Roman Garcia (Slettet)

# 5
det er rigtigt, at Ph.d. graden kaldes den "lille doktorgrad". Det er fordi man sædvanligvis bruger 3-4 år på en Ph.d. afhandling, hvilket ikke er lang tid i forhold til "den store doktorgrad". Den er betydelig mere omfattende, og det er nødvendigt med noget mere end 3 års forskning, for at opnå den doktorgrad.

# 6
Hvis man arbejder på en Ph.d., er man ikke studerende. Så er man ansat til at forske med henblik på erhvervelsen af Ph.d. graden. Man er forsker. Det er universiteterne som godkender et Ph.d. projekt, og det er universiteterne som giver løn under forskningen. Det er de færreste universiteter, som udbetaler løn til studerende.

Brugbart svar (0)

Svar #8
26. august 2004 af snakkepus (Slettet)

#7

Du har ret så langt som til at universiteterne udbetaler "løn" til den "Ph.D.-studerende". Men Ph.D.'en har stadig en fast vejleder og er stadig under uddannelse - vel at bemærke en forskeruddannelse! Så han er og bliver studerende og er også immatrikuleret som sådan!

Brugbart svar (0)

Svar #9
26. august 2004 af Samuel (Slettet)

Det kan der jo være noget om.

Jeg vil så mene, at graden Dr.phil kan opnås ved eksempelvis speciallægeuddannelse - uden ph.d.?

Brugbart svar (0)

Svar #10
26. august 2004 af Lurch (Slettet)

Dr.Phil = Logik + Oprah^99 + kækhed^2

Brugbart svar (0)

Svar #11
26. august 2004 af Samuel (Slettet)

#10: Ehmmm, Lurch, skal det forstås som en vittighed (a la #4)??

Brugbart svar (0)

Svar #12
26. august 2004 af Samuel (Slettet)

Ja, det skal det vel, men har du forstået, hvad jeg spørger om? Nej, ikke hjernevrideren Phil..

Brugbart svar (0)

Svar #13
26. august 2004 af krelle (Slettet)

Hvad med professor?

Brugbart svar (0)

Svar #14
26. august 2004 af Peden (Slettet)

Professor er en så vidt jeg har regnet ud en stillingsbetegnelse. Lederen af mit institut er ihvertfald professor, så det er nok noget over-forsker-chief? ;)

Brugbart svar (0)

Svar #15
27. august 2004 af snakkepus (Slettet)

#9

Dr.Phil er en filosofisk doktorgrad som kun kan opnås på det humanistiske fakultet. Men der findes selvfølgelig pendanter på de andre fakulteter.

Brugbart svar (0)

Svar #16
27. august 2004 af snakkepus (Slettet)

#9

Dr.Phil betegnelsen kan opnås af hvem som helst. Der kræves ingen Ph.D., men "blot" en godkendelse af doktordisputatsen.

Skriv et svar til: Whaaat?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.