Samfundsfag

Landbrugsstøtte!!!!

27. marts 2008 af ellehcim (Slettet)
Er der nogen er jer, der kan nævne nogle fordele ved at bevare landbrugsstøtten?

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2008 af hackerjohn (Slettet)

OT: Jeg kan ikke :) jeg ser helst at den bliver faded ud..

Brugbart svar (1)

Svar #2
27. marts 2008 af Da-ted (Slettet)

Den gør Europa i stand til at holde afrikanske bønder ude af markedet og holder dermed velstanden i Europa. Derudover holder den Frankrigs økonomi tilbage og gør England EU-fjendtligt hvilket hindrer en masse processer i EU. Så godt hvis man er en EU-fjendtlig europæisk livsnyder:P

Brugbart svar (1)

Svar #3
30. marts 2008 af Vinæs (Slettet)

Der er to store fordele ved landbrugsstøtten.

Først og fremmest er det et projekt der er søsat for at haveforsyningsikkerhed på fødevareområdet. Efter hungersnød i 30'erne i Europa, og længere tilbage i 1700 og 1800 tallet, var det vigtigt at Europa selv kunne producerer landbrugsvarer. Det frie marked nyttede ikke noget når russerne kunne dække atlanter havet med atomubåde, og dermed reelt set soppe tilførslen af fødevarer til Europa. Det var altså et reelt problem at europæerne kan give sig selv mad. Selvom denne problematik kan virke langt væk, kan vi dog med voksende fødevarepriser rundt omkrng i verden, være glad for at alt brød og korn i verden ikke bliver produceret i Kina.

Dernæst er det svært at holde folk i landmandsfaget hvilket er nødvendigt hvis punkt 1 skal være opfyldt, her hjælper subsidier en hel masse.

Brugbart svar (1)

Svar #4
31. marts 2008 af Leander90 (Slettet)

I forlængelse af Vinæs's kan det nævnes at en stor del af den franske økonomi er bygget op omkring landbruget. Fjerner man landbrugsstøtten kan de franske landmænd (alle landmænd i vesteuropa) ikke længere producere landbrugsvare og samtidigt tjene penge. Deres økonomi vil derfor (formodentlig) krakelere og EU uden frankrigs økonomi?

Skriv et svar til: Landbrugsstøtte!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.