Historie
Residual -> Universel?
08. april 2008 af
JonnaM (Slettet)
Hej, i forbindelse med en stor opgave her på handelsgymnasiet, skal jeg diskutere mig frem til hvornår vi i danmark har skiftet rundtmellem de forskellige modeller.
Hvornår mener du vi er gået fra den residuale til den universelle? Og har vi på intet tidspunkt været inde omkring den selektive.
På forhånd tak, Jonna.
Hvornår mener du vi er gået fra den residuale til den universelle? Og har vi på intet tidspunkt været inde omkring den selektive.
På forhånd tak, Jonna.
Svar #1
11. april 2008 af TanteOda (Slettet)
For en ordens skyld (hvis nogen skulle gribe dette indlæg på et senere tidspunkt):
Residuale=liberale velfærdsstat
Universielle=socialistiske velfærdsstat
Hvor har du læst, at vi nogensinde er gået over til den universielle model? Der er flere teoretikere, der mener, at det nærmest er umuligt at leve efter én universiel model. Der er endog de, som mener, at vi er gået fra universiel til den residual model.
Det er et meget interessant emne, som jeg desværre ikke kender svaret på, uden også at komme op at slås med mig selv (hvilket jeg allerede har været i godt 5 minutter, og to røde øjne efter...) ligesom, hvad jeg umiddelbart kan forstå, så mange andre også gør internt og mod hinanden.
Desuden er der også tale om den instituelle model ;-)
TanteOda
PS: Måske din pædagog-lærer (uff, en fordom), kan komme nærmere et svar på spørgsmålet.
Residuale=liberale velfærdsstat
Universielle=socialistiske velfærdsstat
Hvor har du læst, at vi nogensinde er gået over til den universielle model? Der er flere teoretikere, der mener, at det nærmest er umuligt at leve efter én universiel model. Der er endog de, som mener, at vi er gået fra universiel til den residual model.
Det er et meget interessant emne, som jeg desværre ikke kender svaret på, uden også at komme op at slås med mig selv (hvilket jeg allerede har været i godt 5 minutter, og to røde øjne efter...) ligesom, hvad jeg umiddelbart kan forstå, så mange andre også gør internt og mod hinanden.
Desuden er der også tale om den instituelle model ;-)
TanteOda
PS: Måske din pædagog-lærer (uff, en fordom), kan komme nærmere et svar på spørgsmålet.
Skriv et svar til: Residual -> Universel?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
