Samfundsfag

Udenrigspolitik

19. april 2008 af Irene-89 (Slettet)
Hej !
Jeg skal skrive en opgave med denne opgaveformulering:

Ophøret af den kolde krig 1990 ændrede vilkårene for udenrigspolitikken. Nævn en konsekvens af de nye vilkår for dansk udenrigspolitik og dokumenter med henvisning til en eller flere konkrete danske tiltag i udenrigspolitikken.

Jeg har søgt en del på nettet og kigget i et par bøger. Mit spørgsmål er: Hvilke nye vilkår for udenrigspolitikken opstod der? Min umiddelbare opfattelse er at vi gik til aktivistisk udenrigspolitik hvor vi deltog i fredsbevarende missioner.
VIl høre om jeg er helt gal på den :p, vil også gerne høre forslag til hvordan man kan gribe det an.

Hilsner herfra, god lørdag :D

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2008 af mera88 (Slettet)

Ophøret af den kolde krig gjorde at danmark ikke længere var frontlinjestat. Hvor vi førhen måtte tilpasse os - kunne vi nu føre en mere aktiv udenrigspolitik.

Et tiltage kan fx være irakkrigen. Det er et godt eksempel på hvordan danmark har fået en aktivistisk udenrigspolitik, da vi gik uden om FN i krigsførelsen i mellemøsten.
Det vil også sige, at danmark er blevet langt mindre idealistisk, da vores udenrigspolitik er blevet mere aktivistisk med retning mod realismen (man indgår i aktioner/handlinger der fremmer sit eget land og ikke det brede kollektiv).

Håber du kunne bruge det til noget - ellers spørg..

Skriv et svar til: Udenrigspolitik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.