Samfundsfag

hjælp til synopsis

27. april 2008 af smuttii (Slettet)
Hej er ved at skrive en synopsis om filmen ikke uden min datter, men er gået lidt i stå og vil gerne have noget hjælp. hvad mangler jeg i de tre niveauer som har noget med samfundsfag og dansk at gøre. Ved godt at jeg mangler perspektivering og konklussion, forslag dertil må også gerne komme.

Synopsis
Tema: Kulturmødet

Emne: Ikke uden min datter

Materialeoversigt: Filmen; Ikke uden min datter, af Sally Field fra 1990

Problemformulering: Hvor stor indflydelse skal en kvinde have på sit eget og sine børns liv i forhold til manden? Når to kulturer mødes er der ikke længere noget entydigt svar. Filmen ”Ikke uden min datter” fra 1900 skildrer netop denne problematik og jeg vil derfor analysere og fortolke filmen ”Ikke uden min datter”. Herunder vil jeg have fokus på de filmtekniske virkemidler samt inddrage sociologisk teori om kulturmødet. Til sidst perspektiveres filmens problemstillinger vedrørende kulturmødet til virkeligheden.

Uddybning: Hvorfor skal kvinder ikke have lige så stor indflydelse på sit og sine børns liv i forhold til manden, når deres to kulturer mødes.

Redegørelsesniveau:
Analyse af filmen ”ikke uden min datter”.
• Referat af filmen
• Genre
• Titel
• Personer (aktantmodellen)
• BilledekompositionForklarelse niveau:
• Filmens temaer
• Lys og farver
Diskuterende
• Kvindens indflydelse på sit og sin børns liv i forhold til manden
• Kultur mødet mellem en Iransk mand og amerikansk kvinde

Brugbart svar (1)

Svar #1
27. april 2008 af aabfan

Hvis du følger Blooms taksonomi slavisk, så mangler du i høj grad det vurderende niveau og mere af den 'tunge ende'.

Betty Mahmoody har jo skrevet _bogen_ ikke uden min datter. Du kunne fx komme ind på forskelle mellem film og bog, hvis du har tid nok.

Det er jo en film/bog, der viser to forskellige verdener/kulturer og i højeste grad mødet (kommer sådan til at tænke på Huntingtons: 'Clash of civilisations' eller cultures, om man vil). Det kunne du evt. komme ind på, og hvad er kultur egentlig?

For mig at se, er de tekniske virkemidler mindre vigtige. (har ikke set filmen) Hvorfor vælger instruktøren, at lade en bog filmatisere? Historien er det vigtigste og er det du skal koncentrere dig om. Det dækker dine fag udmærket. Men det har du sikkert styr på, men tror DU skal mere ind i billedet istedetfor at redegør/gengive tingene og teorier.

Mahmoody er også meget engageret i børns vilkår, denne vinkel er også utrolig vigtig at udlægge.

Håber det var lidt hjælp til, at kickstarte dig ellers se bort fra dette :)

Svar #2
27. april 2008 af smuttii (Slettet)

Hej. tak for hjælpen, men jeg skal skrive om de tekniske virkemidler da jeg har fpet hjælp af min lære til at lave problemstillingen fordi det er til min eksamens opgave. jeg skal derofr heller ikke komme ind på bogen fordi jeg kun ville inddrage filmen men jeg skal så også komme ind på noge samfundsfag da jeg skriver både i det også dansk

Brugbart svar (1)

Svar #3
27. april 2008 af aabfan

Okay, som sagt havde jeg ikke set film.

Men de tekniske virkemidler, bliver typisk brugt til at sætte bestemte personer og symboler i spil. Typisk foranlediget af noget syndefalds musik.

Der findes vidst analyse ark her på siden til film, hvis du ikke har opdaget det. I film plejer det typisk at være, symboler, farver, vinkler osv. kunne forestiller mig, der var nogle scener dette var præget af.

Ved som sagt ikke med den pågældende film, men har tidligere analyseret bl.a. de tekniske virkemidler i Sin City og American History X og i dem, er farver og symboler flittigt brugt, herunder fik jeg også lavet en kommunikationsanalyse.

God arbejdslyst.

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. april 2010 af natasia91

kan man perspektivere "Ikke uden min datter" til en litterær periode??


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. maj 2010 af Princesz (Slettet)

Jo selvfølgelig - Det kan man sagtens :)

- Vibeke


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. oktober 2013 af peterkaninn (Slettet)

Har du synopsen liggende? Skriver om det samme og kunne godt tænke mig noget inspiration hvis du ville dende den kunne det være fedt. 


Skriv et svar til: hjælp til synopsis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.