Samfundsfag

Synopsis - Fedme.

28. april 2008 af MillMill (Slettet)
Hej.

Ville høre om nogen lige kunne give mig et skub,
så jeg kunne komme igang med min synopsis om fedme.

Jeg ved egentlig ik, hvordan jeg skal stille spg.
og skrive hele teksten op.

Selve opgaven skal handle om, at folk er for overvægtige selvfølgelig, men også om, at man skal sætte momsen ned på de sunde vare.

Ville være en stor hjælp, hvis nogen gad hjælpe mig igang.
På forhånd tak.

Brugbart svar (1)

Svar #1
28. april 2008 af aabfan (Slettet)

Kig da opgaverne igennem herinde, så får du ihvertfald en bedre fornemmelse af hvad du skal. Der findes både opgaver omkring fedme og en række synopser, du kan hente inspiration fra. Det kan da ikke være så svært?

Hvis du er fuldstændig på bar bund, så bliver du jo nødt til at lave nogle HV spørgsmål og stille dem op efter blooms taksonomi. (HV-ord + blooms taksonomi + din undren)

Desuden vil jeg garanterer, at du har nogle ark fra din lærere, som går i dybden med hvad synopsis er og hvordan hun forventer i laver en.

Kan se du kommer ind på diffentieret moms, det er jo et meget ømtåleligt og politisk emne, som du sikkert kan(skal) vinkle fra forskellige sider.

Så spørger jeg: Hvorfor ønsker politikere, at indføre diffentieret moms på sunde fødevarer? Herunder hvilken effekt vil det have på...

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=477373

Svar #2
28. april 2008 af MillMill (Slettet)

har set på de forskellige.
men kan ikke helt for det sat sammen med, at jeg skal
fortælle lidt om, det med momsen osv.

og et spg. hvad er blooms taksonomi?

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. april 2008 af aabfan (Slettet)

For nærmere at få identificeret og præciseret det problem man vil arbejde med kan man stille nogle forskellige typer af hv-spørgsmål: hvor, hvornår, hvad, hvem, hvorfor og hvordan.

De første spørgsmål hvor og hvornår lægger op til beskrivelser af problemet. Her stilles spørgsmål til eksistensen og udbredelsen af de pågældende fænomener, der studeres. Fx kunne man spørge: Hvor går grænsen for fedme? Her kan man inddrage BMI indeks... i forlængelse til dette kan man også spørge, hvornår er man fed eller overvægtig?

Det næste spørgsmål "hvad" knytter sig til en definition og en bestemmelse af problemet: Hvad er fedme? Måske et dumt spørgsmål, men i forlængelse med den meget omtale fedmeepidemi måske reel nok.

I forlængelse af det foregående spørgsmål kommer "hvem" spørgsmålet. Hvem kan vedrører det sociologiske aspekt, fx kan man se på livsstilssygdomme etc. I den forbindelse kan man diskutere hvilket perspektiv man ønsker at lægge på det.

Hvorfor spørgsmålet leder over mod at etablere en teoretisk forståelse af det problem man arbejder med. Hvorfor rammes nogle og andre ikke. For at belyse dette inddrages teorier om fedme, motion og you-name-it. Her skal du igen gå ind og diskutere hvilken type af forklaring du søger og afveje sit teorivalg herefter.

Hvorfor spørgsmålene er samtidig en forudsætning for at beskæftige sig med hvordan spørgsmål. Hvordan kan vi hjælpe folk med, at leve et mere sundt liv. (diffentieret moms, siger nogle)

De forskellige typer af hv-spørgsmål kan hjælpe med at klargøre problemet og dets forskellige
facetter. Man kan derefter vælge at skære nogle ting bort, behandle andre mere overfladisk og
koncentrere sig om det, der er mest relevant.

Håber dette hjalp. Det er altså tænkt eksempler jeg har brugt i farten, har ikke fået aktindsigt i din specifikke opgave. DU skal selv på banen, det er det vigtigste.

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. april 2008 af aabfan (Slettet)

http://www.google.dk/search?hl=da&rlz=1G1GGLQ_DADK254&q=blooms+%2B+taksonomi&btnG=S%C3%B8g&meta=

Svar #5
28. april 2008 af MillMill (Slettet)

tusind tak for hjælpen :}

Brugbart svar (0)

Svar #6
09. marts 2011 af leiflink (Slettet)

kunne du måske sende din opgave til mig ? her er min mail: [email protected]


Skriv et svar til: Synopsis - Fedme.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.