Samfundsfag

Citater - arbejdsmåde

19. maj 2008 af Namai (Slettet)
Hej.
Jeg er ved at skrive en stor opgave, hvor et af fagene er samf.
Jeg har nogle citater, men er ikke sikker på hvordan jeg skal "arbejde med dem" ? Altså skal jeg kommenterer dem, eller gengive hvad de betyder?


F.eks. "Dansk Folkeparti ønsker at bevare fødevarerne tæt på deres oprindelige udgangspunkt, og det betyder et nej til berigede (gensplejsede) fødevarer"

Hvordan skal dette f.eks. kommenteres?

Tak på forhånd

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2008 af kim533 (Slettet)

Hej Namai.

jeg tænker at det kommer helt an på hvad du vil med citaterne. generelt sakl du bruge din emperi til at underbygge din opgaves generelle påstand. du kan således enten bruge citaterne som belæg for påstanden eller som en styrke markør. Det kommer igen an på den teoretiske vinkel og din analytiske ramme (matrix, setting eller hvad i nu kalder den). yderlige kan du bruge citatet som en emperi du kan fortolke. eks: citetet viser med teori X at påstand om Y kan/kan ikke, ses som Z. eller Citat X kan således underbygge påstand Y.

i dit tilfælde kan det være noget i stil med: citatet viser at at dansk folkeparti indtager en position hvor teknologien kan udgøre en risiko for mennesker og miljø, hvilket ligge op at den risiko tænkning som bliver beskrevet af antropologen Mary Douglas og Sociologen Ulrik Beck. Med denne posotionering placerer dansk folke parti i oposition til den tidligere beskrevnt emperi der ser teknologien som et middel til at forhindre sult i verden. bla bla.

håber det hjælper

Skriv et svar til: Citater - arbejdsmåde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.