Andre fag

Datalogi i gymnasiet

20. maj 2008 af MiaMette (Slettet)
http://www.version2.dk/artikel/6499

Hvad siger I?

Jeg valgte selv datalogi som valgfag C i år. Mest fordi jeg ikke gad de andre udbudte valgfag. Vi er et meget lille hold, men jeg synes faget er godt. Jeg havde ikke de store forventninger til faget, da jeg kom ind, og jeg er ikke særlig god til computere generelt.
Selvfølgelig er der nogen, for hvem faget ikke gjorde noget, nemlig dem der allerede havde styr på det, vi lærte. Men jeg har ingen erfaring med sådan noget, og for mig var det en stor øjenåbner.

Selvom jeg ikke har tænkt mig at vælge en it-baseret uddannelse senere, så synes jeg alligevel at faget har lært mig en masse, og jeg vil i hvert fald prøve at holde noget af det ved lige.
Så efter min mening er det en fejltagelse, hvis faget afskaffes i gymnasiet.

Hvad er jeres holdning til artiklen?


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. maj 2008 af Shais

Enig i dig MiaMette; bevár datalogi i gymnasiet. For IT er jo fremtiden, hvor alle jo før eller senere vil eller må stifte beskendskab med computeren. Og derfor skal der jo netop være kursus, hvor folk kan lære datalogi helt fra grunden af.
Jeg havde selv datalogi som valgfag sidste år - også kun for at udfylde mit skema og min fulde HF, for jeg er rigtig god til computer - men dér var de fleste der gik på mit hold, ældre og vist nok pensionister, som netop ville lære at bruge computeren! Så hvorfor lade dem i stikken, når viljen er der?

Brugbart svar (1)

Svar #2
17. juni 2008 af peter234 (Slettet)

jeg har lige selv afsluttet datalogi i år jeg synes det har været et godt år og har også intentioner om at holde det ved lige.
jeg mener han burde undersøge datalogi undervisningen på mere end en skole før han melder sådan noget ud fx. har jeg aldrig selv hørt om programmering i Java som han kritiserer i undrvisningen.
jeg mener skolen burde gøre mere for at opretholde de "små" fag som datalogi, på mit gymnasium bliver der desværre ikke et datalogihold til næste år da der ikke var nok deltagere, men jeg har snakket med mange der aldrig har hørt om at de kunne vælge datalogi og det viser da at oplysningen om faget er for ringe

Skriv et svar til: Datalogi i gymnasiet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.