Andre fag
Folkeskolen (mobning)
26. maj 2008 af
kukus (Slettet)
Hej SP
Er der nogle af der kender til, om mobning skulle være omtalt i folkeskoleloven. Altså står der beskrevet, at det f.eks. er skolens ansvar at holde mobning på styr?
Kan i evt. sende mig et link, for jeg ikke kunne finde de på google eller uvm.
/Anne
Hej SP
Er der nogle af der kender til, om mobning skulle være omtalt i folkeskoleloven. Altså står der beskrevet, at det f.eks. er skolens ansvar at holde mobning på styr?
Kan i evt. sende mig et link, for jeg ikke kunne finde de på google eller uvm.
/Anne
Svar #1
26. maj 2008 af 215 (Slettet)
jeg er ikke sikker
men jeg tror ikke at det står i folkeskoleloven.
de fleste skoler jeg kender har en mobbepolitik som de er nød til overholde.
men jeg tror ikke at det står i folkeskoleloven.
de fleste skoler jeg kender har en mobbepolitik som de er nød til overholde.
Svar #2
26. maj 2008 af Rochester (Slettet)
Jeg har nu søgt igennem en del bekendtgørelser for folkeskolen, og af bekendtgørelsene fremgår det ikke umiddelbart, at der er nogle deciderede regler angående mobning i folkeskolen. Det nærmeste man kommer på regler, der forpligter skolen at tage hånd om elever med en uacceptabel adfærd over for andre, kan læses i:
"Bekendtgørelse om foranstaltninger til fremme af god orden i folkeskolen" (1994) https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=72895
På trods af bekendtgørelsens alder er den stadig gældende i 2008.
"Bekendtgørelse om foranstaltninger til fremme af god orden i folkeskolen" (1994) https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=72895
På trods af bekendtgørelsens alder er den stadig gældende i 2008.
Svar #3
26. maj 2008 af Bruger slettet (Slettet)
borger.dk, som er statens oplysningsportal for borgerne, har en særlig afdeling, der handler om mobning: http://www.borger.dk/forside/boern-og-unge/brug-for-hjaelp/mobning . Her finder man bl.a link til børnerådets rapporter om mobning.
Læg mærke til, at fanebladet "lovgivning" IKKE er aktivt. Det ville det have været, hvis der var lovgivet på området.
Danmarks Radios fremragende hjemmeside har også nogle gode sider om mobning:
http://www.dr.dk/Undervisning/mobning/forside.htm
http://www.dr.dk/skole/hverdagsliv/tema/mobning/
Helle Høibys bog om mobning er lige kommet i en ny 2. udgave: http://www .dafolo-online.dk/default.asp?WMFN=EPCSSItemDescription&WMFT=D&WPG=EPCSSHomepageOffline&WTID=175&WREC=-267003739&WKEY=[65534:-267003739]
Copy-paste URLen over i browserens adressefelt; bemærk mellemrum indsat mellem www og punktum. Det skal slettes, før URLen du'r
Helle Høiby ved utrolig meget om mobning, og her er en debatudsendelse med hende: http://www.dr.dk/P1/P1Formiddag/Udsendelser/2008/04/17101816.htm
Mvh
Ms Nielsen
Læg mærke til, at fanebladet "lovgivning" IKKE er aktivt. Det ville det have været, hvis der var lovgivet på området.
Danmarks Radios fremragende hjemmeside har også nogle gode sider om mobning:
http://www.dr.dk/Undervisning/mobning/forside.htm
http://www.dr.dk/skole/hverdagsliv/tema/mobning/
Helle Høibys bog om mobning er lige kommet i en ny 2. udgave: http://www .dafolo-online.dk/default.asp?WMFN=EPCSSItemDescription&WMFT=D&WPG=EPCSSHomepageOffline&WTID=175&WREC=-267003739&WKEY=[65534:-267003739]
Copy-paste URLen over i browserens adressefelt; bemærk mellemrum indsat mellem www og punktum. Det skal slettes, før URLen du'r
Helle Høiby ved utrolig meget om mobning, og her er en debatudsendelse med hende: http://www.dr.dk/P1/P1Formiddag/Udsendelser/2008/04/17101816.htm
Mvh
Ms Nielsen
Skriv et svar til: Folkeskolen (mobning)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
