Samfundsfag

Multipolaritet, Unipolaritet, bipolaritet

06. juni 2008 af Mette12 (Slettet)
Hejsa

Nu har jeg læst i min bog og på nettet, men jeg har stadig ikke helt forstået det.

Altså hvad står de forskellig polariteter for og hvad er forskellen?

Håber i kan hjælpe hurtigst muligt.

Tak på forhånd :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juni 2008 af Pitzner* (Slettet)

Se her:
http://da.wikipedia.org/wiki/Multipolaritet

Brugbart svar (0)

Svar #2
06. juni 2008 af o1-studie (Slettet)

Multipolaritet er når der er mange stormagter
Unipolaritet er når der er en stormagt, som fx USA
Bipolaritet er når der er to eller tre stormagter fx USA og Rusland eller Kina

Svar #3
06. juni 2008 af Mette12 (Slettet)

#1 - det der på wikipedia har jeg læst, men forstod det ikke helt.

#2
Så Mulipolaritet er når der er mange stor magter
Unipolaritet er det så kun når der er én stor magt, altså kan der ikke være flere end én.

Vil det så sige at:
Multipolaritet = mere end 2-3 stormagter
Unipolaritet = én stormagt
Bipolaritet = 2-3 stormagter

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. juni 2008 af Niels_89 (Slettet)

Jeps, det er korrekt det du har fat i.

Svar #5
06. juni 2008 af Mette12 (Slettet)

Ok mange tak :)

Svar #6
06. juni 2008 af Mette12 (Slettet)

Forresten de lande som i er de forskellige Polariteter er det så dem der har indflydelse på udviklingen i det internationale system og er det dem der har magt både økonomisk og militært.

Synes bare der står noget lignende i min bog. Har jeg forstået det rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #7
06. juni 2008 af Sherwood (Slettet)

#6 Ja, det passer.

Eksempler:

Bipolaritet - Sovjetunionen og USA (dengang de styrede FN, sluttede da den kolde krig sluttede)

Sovjetunionen kunne ikke følge med USA og en unipolaritet opstod men USA som eneste stormagt.

En bipolaritet skabes måske på lang sigt - USA og EU (Kina)

Svar #8
06. juni 2008 af Mette12 (Slettet)

OK.
Mange tak igen :D

Brugbart svar (0)

Svar #9
13. maj 2010 af IKB (Slettet)

Nu skriver jeg om apartheid i Sydafrika og skal have noget med bipolaritet og unipolaritet med, hvordan hænger det sammen med USA? -


Brugbart svar (0)

Svar #10
22. september 2010 af sofig (Slettet)

bipolaritet dækker over 2(!) stormagter.


Skriv et svar til: Multipolaritet, Unipolaritet, bipolaritet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.