Samfundsfag

Stramning, lempelig finanspolitik

10. juni 2008 af Maikena2006 (Slettet)
Hej
Jeg synes virkelig de økonomiske politiker er meget svære. De kaldes både lempelig, stramning, kontraktiv og ekspansiv. Men hvad er det samme?

Svar #1
10. juni 2008 af Maikena2006 (Slettet)

Jeg tror jeg fanft ud af det. Lempelig=ekspansiv = skattelettelser

Kontraktik = stramning= øge skatterne.?

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. juni 2008 af Sherwood (Slettet)

Det er nogenlunde rigtigt, ja. Skatten er jo ikke det eneste, staten har at gære med, men ellers ser det rigtigt ud.

Brugbart svar (1)

Svar #3
14. november 2008 af Cast1709 (Slettet)

Det er ikke rigtigt at ekspansiv politik er det samme som skattelettelser, mens kontraktiv politik er at øge skatterne.

Fx kan det også være kontraktivt at mindske det offentlige forbrug.

Lempelig og ekspansiv er bare synonymer, ligesom kontraktiv og stram er. De fortæller ikke noget om de redskaber der skrues på, fx skatten, men om hvordan der skrues.

Lempelig/ekspansiv = "træde på speederen" - sætte gang i økonomien.

Kontraktiv/stram = "Træde på bremsen" - stabilisere økonomien


Skriv et svar til: Stramning, lempelig finanspolitik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.