Musik
Hjælp til toneart - ud fra akkorder
12. juni 2008 af
annachristine (Slettet)
Jeg har i dag trukket nummeret Heaven med Shirley Ceasar - og skal have det analyseret til imorgen. Det går fint.. MEN.. jeg kan ikke lige finde ud af hvilken toneart den står i.
Akkorderne er følgende i a-stk:
A - D - H - E - F#m - Hm - Dm - A/c - E - A
Ingen fortegn.
Ps. hvis du også kan hjælpe mig med at gennemskue, om der skulle være nogle blå toner, så ville det være skønt!
Akkorderne er følgende i a-stk:
A - D - H - E - F#m - Hm - Dm - A/c - E - A
Ingen fortegn.
Ps. hvis du også kan hjælpe mig med at gennemskue, om der skulle være nogle blå toner, så ville det være skønt!
Svar #1
12. juni 2008 af Musikipedia (Slettet)
Ud fra akkorderne vil jeg mene at stykket står i A-dur.
A = Tonika
D = SUbdominant
H = Vekseldominant
E = Dominant
osv..
Du har skrevet A med c i bassen. Skulle der ikke have stået A med C# i bassen?
En blå tone kan fx være moltertsen i en dur akkord. I A dur er moltertsen c. Det er lidt mærkeligt at der ikke er nogle fortegn, men det kan være fordi at melodien er noteret i C, selvom stykket går i A-dur. På den måde får man en masse blå toner (eksempelvis moltertsen, c).
Angående de blå toner, så skal du kigge på melodien - jeg kan ikke hjælpe dig med det, når jeg ikke har melodien.
A = Tonika
D = SUbdominant
H = Vekseldominant
E = Dominant
osv..
Du har skrevet A med c i bassen. Skulle der ikke have stået A med C# i bassen?
En blå tone kan fx være moltertsen i en dur akkord. I A dur er moltertsen c. Det er lidt mærkeligt at der ikke er nogle fortegn, men det kan være fordi at melodien er noteret i C, selvom stykket går i A-dur. På den måde får man en masse blå toner (eksempelvis moltertsen, c).
Angående de blå toner, så skal du kigge på melodien - jeg kan ikke hjælpe dig med det, når jeg ikke har melodien.
Skriv et svar til: Hjælp til toneart - ud fra akkorder
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
