Samfundsfag

Velfærdsstat = velfærdssamfund?

13. juni 2008 af busterlarsen (Slettet)
Hej alle.
Nogen der kan fortælle om hvad forskellen er på velfærdsstat - og velfærdssamfund?

Brugbart svar (3)

Svar #1
13. juni 2008 af JuMMe^ (Slettet)

Jeg vil mene det er det samme.

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. juni 2008 af sukkerknald (Slettet)

Det er det samme.
Men jeg mener bare at ordet "stat" skulle være lidt koldere, hvis du forstår hvad jeg mener? Mens "samfund" er varmere..
Socialdemokratiet bruger næsten kun ordet samfund.
Hehe, ved ikke om du kan se det..

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. juni 2008 af Archimedes (Slettet)

Det er, fordi en stat lyder som noget i det kommunistiske Sovjetunionen. Så er det bedre med et samfund. :D

Brugbart svar (1)

Svar #4
16. juni 2008 af Buhly (Slettet)

det er ikke det samme.
- I dag: menneskelig velfærd = både materielle og immaterielle behov. Derfor betyder velfærdssamfund og velfærdsstat heller ikke helt det samme.
- Velfærdsstat = statsmagten påtager sig ansvaret for at stille offentlige ydelser til rådighed for alle borgerne for at fremme den økonomiske lighed.
- Velfærdssamfund = samfund, hvor de materielle og immaterielle behov bliver opfyldt.


Skriv et svar til: Velfærdsstat = velfærdssamfund?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.