Samfundsfag

Samfundsfagseksamen - hvordan

17. juni 2008 af GitteMH (Slettet)
Hej, jeg har en søster som skal til eksamen i samfundsfag på C-niveau, og vil derfor høre om der er nogen der kan fortælle lidt om hvordan eksamen er opbygget? (hun har en ikke særlig informativ lærer)
Der var et udmærket indlæg, også om samf-C, i dette forum, men mangler lidt viden om hvordan man skal tackle eksamensteksten. Skal man opbygge eksamen efter de 3 taksonomiske niveauer - altså redegøre, analysere og vurdere - eller er der en anden metode?

Mvh. Gitte

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. juni 2008 af Sannedk (Slettet)

Altså .. Du skal bygge en synopsis udfra dine bilag. Således at du læser dine 10-12 siders bilag. Derefter sørger du for at få det bedst mulige ud af dem f.eks ved at drage nogle paralleler mellem dem.

derefter skal du udforme nogle forskellige problemstillinger til den redegørende del som self tager udgangspunkt i at forklare og redegøre for det næste spørgsmål som kommer i den analyserende del. Fra den analyserende del, skal der kunne stilles et spørgsmål som fører videre til den diskuterende del.

Du skal bygge et skelet op fra dine bilag og stille nogle problemstillinger som hænger sammen i de taksonomiske niveauer.

Derefter vil du så have en sammenhængende opgave så man ikke kludrer rundt i svar og spørgsmål. Det er det der giver de høje karakterer :)

Svar #2
17. juni 2008 af GitteMH (Slettet)

Hej Sanne!
Tak for svaret:-)
For mig lyder det som om du taler om samf på A-niveau... Kan det virkelig passe, at man skal have 10-12 siders bilag? Har hørt at det drejer sig om ca. 3 sider(!)

Mvh. Gitte

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. juni 2008 af Labrelulle (Slettet)

nej der er oftest ca 2 siders tekst som man skal redegøre for, og i den redegørende del skal man helst forklare om teorier og sige fx der er de her 3 teorier men i teksten fortæller personen om det og det. så kommer der en tabel kunne evt være en oversigt over mandatuddeling som man skal analysere og tilsidst er der et diskuterende spørgsmål, hvor at man skal argumentere for og i mod..

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. juni 2008 af Sannedk (Slettet)

Hold da op. Ja det gør jeg :)
Sådan foregik det til min årsprøve på b-niveau og min eksamen på a-niveau.
Men troede faktisk at det var det samme, bare med mindre krav.
Men held og lykke :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. juni 2008 af nørd240 (Slettet)

hun kan da skrive samfundsfag c på google eller søg pæå ug.dk

Brugbart svar (0)

Svar #6
22. juni 2008 af nørd240 (Slettet)

#5 *****************på************

Skriv et svar til: Samfundsfagseksamen - hvordan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.