Oldtidskundskab
a i eksponentiel
22. juni 2008 af
Me-me (Slettet)
når man snakker ekponentiel udvikling hvad er a så?
og b for den sags skyld?
a er vel hældningkoefficient? men hvordan...
i en lineær er det jo: hvis vi går 1 ud af x-aksen går vi a op.
men hvad med i en eksponentiel?
håber i kan hjælpe :)
og b for den sags skyld?
a er vel hældningkoefficient? men hvordan...
i en lineær er det jo: hvis vi går 1 ud af x-aksen går vi a op.
men hvad med i en eksponentiel?
håber i kan hjælpe :)
Svar #1
22. juni 2008 af –Zeta– (Slettet)
Se eventuelt https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=546398
Vi har den eksponentielle udvikling:
y = f(x) = b*a^x
Hvis vi går én værdi ud ad x-aksen skriver vi:
f(x+1) = b*a^(x+1) = b*(a^x)*(a^1) = (b*a^x)*a = f(x)*a
Dvs. når man går 1 ud ad x-aksen så vokser y med faktoren a. Tallet a kaldes derfor også fremskrivningsfaktoren - og jo højere værdi for a, des hurtigere vokser udviklingen.
Hvis vi indsætter x=0 i den eksponentielle udvikling fås:
f(0) = b*a^0 = b*1 = b
Det ses, at højden i x=0 er b, hvorfor b betegner den højde, hvor grafen for funktionen skærer y-aksen. Eller sagt på en anden måde, så går grafen for funktionen f igennem punktet (0,b).
Vi har den eksponentielle udvikling:
y = f(x) = b*a^x
Hvis vi går én værdi ud ad x-aksen skriver vi:
f(x+1) = b*a^(x+1) = b*(a^x)*(a^1) = (b*a^x)*a = f(x)*a
Dvs. når man går 1 ud ad x-aksen så vokser y med faktoren a. Tallet a kaldes derfor også fremskrivningsfaktoren - og jo højere værdi for a, des hurtigere vokser udviklingen.
Hvis vi indsætter x=0 i den eksponentielle udvikling fås:
f(0) = b*a^0 = b*1 = b
Det ses, at højden i x=0 er b, hvorfor b betegner den højde, hvor grafen for funktionen skærer y-aksen. Eller sagt på en anden måde, så går grafen for funktionen f igennem punktet (0,b).
Svar #2
22. juni 2008 af abe_dk (Slettet)
Hov, det har da ikke noget med old at gøre, eller? :)
b er begyndelsesværdien, altså funktionsværdien, når x=0
b er begyndelsesværdien, altså funktionsværdien, når x=0
Skriv et svar til: a i eksponentiel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
