Engelsk

Hvordan ville du oversætte....

10. september 2008 af ssccaarrlleett (Slettet)

God eftermiddag!

Jep, hvordan ville du oversætte dette lille resume?:

The Shining Mountain er et moderne eventyr om en far, der vil have, at hans datter skal være ligeså hårdfør, stolt og stærk, som han er. Hun må ikke være ligesom de andre almindelige piger i Skotland. Hun skal være usædvanlig. Pigen er bange for at skuffe sin far, der er en berømt
bjergbestiger. Da faderen tager hende med til the Shining Mountain, fortæller hun ham derfor ikke, at hun er bange og træt og svag. Til sidst, da bjerggudinden får faderen til at tro, at han har mistet sin datter, fordi hun var bange for at skuffe ham, forstår han sin fejltagelse. Da han bryder sammen og græder, skammer Pangma-La sig ikke længere, og nu er hun ikke længere bange for at skuffe sin far.

På forhånd mange tak:)


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. september 2008 af Isomorphician

Det ville da være mere spændende at se hvordan du ville oversætte resuméet.


Svar #2
16. september 2008 af ssccaarrlleett (Slettet)

The Shining Mountain is a modern fairytale about a father who wants her daughter to be just as tough, proud and strong as he is. She must not be like other ordinary girls in Scotland. She has to be unusual. The girl is afraid to disappoint her father, who is a famous mountaineer. Because of that she doesn’t tell him that she is afraid, tired and weak, when the father brought her to the Shining Mountain. In the ending, when the mountain-goddess convinced the father that he has loosed her daughter, because she was afraid to disappoint him, he realizes his mistake. Pangma-La doesn’t ashamed anymore, when she see her father breaks down and cried. Pangma-La isn’t afraid to disappoint her father anymore.

Nogle som kan rette og evt. skrive hvorfor??

Hurtig hjælp ønskes


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2008 af Isomorphician

who wants her daughter = who wants his daughter

doesn't = does not

mountain-goddess = mountain goddess

convinced = convices

loosed = lost

doesn't ashamed = is not ashamed

she see = she sees

father breaks down and cried = father break down and cry

isn't = is not


Svar #4
16. september 2008 af ssccaarrlleett (Slettet)

Tusinde mange gange tak for din hjælp!! det var super!

Jeg har et lille referat på ca. 200 ord - kunne du/I måske hjælpe mig  med at rette den til. for stavefejl mm.??

The text is about the young Danish talent Caroline Wozniacki. She is just eleven years old, but her career as a professional tennis player is already begun. Caroline is already one of the best tennis players in Europe, but Caroline’s dream is to be one of the best players in the whole world.
Caroline is trained by Henrik Stein, who is the coach-in-chief in Farum Tennis Club. He tells that he never had seen a tennis player as good as Caroline. Caroline wins international tournaments were her adversary is many year older that she is.

It was in 1998 when Caroline won her first match, and since that, Caroline has binned unstoppable. Her parents have always supported her – both mental and financial. Her father tells that the yearly expense is about 150.000 crones. This money is used in Caroline’s tournaments in the abroad. But the Wozniacki family is lucky. They have a sponsor, who pays all the tennis-equipments that Caroline needs to be a better player.

Caroline’s father tells about a wish he had about Danish tennis. He wishes that Team Denmark would begin to support young people under 15 years. So the young player and the parents of the young talent could get advice, about how they best support there child.


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. september 2008 af Isomorphician

is already begun = has already begun

were = where

adversary is= adversaries are

year older that she is = years older than she is

It was in 1998 = In 1998

since that = since then

binned = been

mental and financial = mentally and financially

crones = kroners

in the abroad = abroad

tennis-equipments = tennis equipment

to be a better player = to become a better player

15 years = the age of 15

there child = their child


Skriv et svar til: Hvordan ville du oversætte....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.