Andre fag

Lufttryk

22. september 2008 af StineMaj (Slettet)

Hej.

Vi sidder med en naturgeografiopgave, og behøver lidt hjælp inden for emnet klimatologi.

a) Hvor stort er lufttrykket ved jordoverfladen i mb?
b) Og i 5,5 km´s højde?
c) Og ved hvilken vanddybde er trykket tre atmosfærer?
 

Vi skal aflevere i morgen, så hurtig hjælp ville være skønt.

På forhånd tak.

:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2008 af Reddie3gWorker (Slettet)

a) trykket ved jordoverfladen er 1013 hPa og 1bar=10^5Pa

b) Her kan du bruge at Δp=ρ*h*g, hvor rho er densiteten af atm. luft, g er tyngdeaccelerationen og h er højden fra jordoverfladen.

c) her kan du bruge samme formel, Δp=ρ*h*g. Nu kender du Δp, densiteten(slås op) og tyngdeaccelerationen..

God fornøjelse, håber det hjalp :)


Skriv et svar til: Lufttryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.