Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

Valgkamp i USA

26. september 2008 af hannepande17 (Slettet)

Hej kære medstuderende og andre lærde folk(:

Jeg går i 3.g, og skal derfor snart lave mit studieretningsprojekt.
 

Jeg har valgt fagene: hovedfag engelsk og bifag samfundsfag.
Jeg synes at valgkampen i USA er utrolig spændende og jeg følger den meget tæt.
Jeg kunne derfor godt tænke mig at skrive om netop dette emne, problemet er bare, at jeg selv skal ind og finde en vinkel på det, som er rellevant at skrive om.

Da jeg har valgt engelsk, så skal man analysere + fortolke en engelsk tekst, dette regner jeg med bliver en tale mellem Obama kontra Mccain.

Men altså, er synes at der er så meget at tage fat på, at jeg synes det er lidt uoverskueligt,
så jeg tænkte, om der ikke var nogen der havde en super god vinkel på valgkampen, som jeg kan skrive omkring 20 sider omkring(:

det vil jeg sætte rigtig meget pris på(:

god weekend


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2008 af Loi-B (Slettet)

 Hej - jeg har valgt samme emne, dog med samfundsfag (A) som primært fag og engelsk (A) som sekundært.

Det der interesserer mig mest i valgkampen er hvor overfladisk et valg er i USA - altså at der bliver fokuseret så meget på at Obama er sort, i stedet for det faktum at han er halvmarxistisk - at McCain højst sandsynligt vil dø af alderdom inden hans embedde ville være ovre, og at man så står med Palin - don't even get me started! (utroskab, kristen sekt, tror ikke på global opvarmning, først lige fået et pas, tvivl om hendes  barn er hendes eller hendes datter osv).

Der blev også fokuseret ekstremt på, at Hillary var kvinde, i stedet for hendes erfaring fra hendes mand Bill - der jo ellers var en af de præsidenter der har modtaget mindst negativ kritik for sin embedsperiode - udover sexskandalen self.

Jeg vælger derfor at vinkle den sådan, at jeg fokuserer på den "unge" Obama (på små 47 år) og hans medietække vs den gammeldags McCain. Tag fx Obamas Acceptance Speech der blev set af 38 mio. seere (flere end åbningsceremonien i Beijing og mange andre ting, google det). Obamas youtubeprofil har 16,5 mio views og 93.000 subscribers, mens McCain "kun" har 1,6 mio views og 22.000 subscribers. Obama har altså ti gange så mange views - for ikke at tale om antallet af videoer; godt 300 vs godt 1400.

Du kan også vælge at kigge på tidligere valgkampe - fx hvad det var der gjorde, at Bush-regeringen blev genvalgt. Hvilke konsekvenser det har haft for USA at have ham som præsident osv.


Skriv et svar til: Valgkamp i USA

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.