Engelsk

12 sætninger der skal rettes (Haster)

29. september 2008 af Mrsmuss (Slettet)

Hej, jeg har lavet 12 sætninger om relative pronominer der trænger til en hurtig rettelse.
Er skide dårlig så har brug for din hjælp - på forhånd tak! :)

//mrsmuss

1. Den lærer, hun havde i de første to år, betød alt for hende.
The teacher, she had in the first to years, means all for her.

2. Chaufføren gjorde alt, hvad han kunne for at undgå ulykken.
The driver do all, what he could, to avoid the accident.

3. Selvom han var uerfaren, sejlede han alene i sin nye sejlbåd, hvad der er tåbeligt. Og hvad der var værre, han bar ikke redningsvest.
Even though he was inexperienced, he sailed alone in his new sailboat, which is foolish. And what was worse, he was not bearing a life jacket.

4. De drenge, der går nu, er min søsters børn.
The boys, who go now, are my sister’s children.

5. Den dag, hvor vi havde besluttet at tage af sted fik vi besøg af mine forældre.
The day, where we had decided to take away, we got visit of my parents.

6. Avisen, hvis oplag (circulation) var faldet drastisk, blev til sidst lukket.
The newspaper, whose circulation was falled drastic, where closed at the end.

7. Jeg er bange for, at det er alt, hvad jeg ejer og har.
I am afraid of, that is all what I own and have.

8. Det, jeg prøvede at fortælle dig, var, at jeg ikke kan komme til dit bryllup i morgen.
What I tried to tell you, was that I can not come to your wedding to morrow.

9. Den mand, som hun havde arbejdet så hårdt for i alle de år, hvis børn hun havde født og opdraget, hvis hus hun havde passet, stak pludselig af med naboens kone.
The man who, she had worked so hard for in all the years, whose children she had born and brought up, whose house she had look after, elope suddenly with the neighbor’s wife.

10. På min fødselsdag, hvor jeg havde inviteret alle de venner, jeg kunne komme i tanke om, faldt jeg ned ad trappen og brækkede benet.
At my birthday where I had invited all the friends I could think off, I fell snapped at stairways and broke my leg.

11. De, der kan stemme for forslaget, ræk hånden op!
They, who vote in favour of the suggestion, pass the hand up!

12. Det, hun ikke kunne forstå, var, at børnene aldrig ville i seng.
That, she could not understand was that the children never wanted to get in bed.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2008 af fluen på væggen (Slettet)

1. The teacher she had during the first two years meant all to her.

Kommentar: det relative pronomen er et forholdsord, der bruges til at stille to ting/personer i forhold til hinanden. Her de to personer "the teacher" og "her". Forholdsordet, der relaterer dem, er ordet "to", hvor du havde skrevet "for".

2. The driver did all (!) he could to avoid the accident. (det relative pronomen "to" er korrekt her)

3. Even though he was inexperienced, he sailed alone in his new sailboat, which is foolish. And even worse, he was not wearing a life jacket. ("in" er korrekt)

Det bliver mit bidrag i denne omgang.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. september 2008 af Isomorphician

4: who go now = who are leaving now

5: take away = leave

we got visit of my parents = we got a visit from my parents.

6: whose circulation was falled = which circulation had fallen

where = were

at the end = in the end.

7: I'm afraid that is all I own.


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. september 2008 af fluen på væggen (Slettet)

#1 Et pronomen er et stedord, ikke et forholdsord. Det relative pronomen er ord, der står i stedet for personer eller ting i sætningen. På dansk kan det være ord såsom "der", "som", "hvis", "hvad", "hvilket", "hvor".


Skriv et svar til: 12 sætninger der skal rettes (Haster)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.