Historie

Problemformulering til 2g. hist opg

02. november 2008 af Dr. Rex (Slettet)

Jeg er i gang med at skrive 2g opgave, men har lidt tvivl om min problemformulering i god nok. Min lærer siger det ville være en god ide at have historisk(e) kilde(r) med, men kan bare ikke få formuleret det ordenligt. Har en nogenlunde ide om hvad jeg vil skrive om. Vikingerne i England, og deres togter, dette er hvad jeg har indtil videre, nogle der kan ved behjælplige?

Vikinge togterne i England:

- Redegøre for togternes forløb, herunder brug af deres taktikker

- Jeg vil undersøge grunden til invasionerne/togterne i England, herunder magtfordeling mellem vikingerne og det engelske folk, og hvordan den udviklede sig gennem vikingernes periode i England.

- Diskutere/vurdere hvad konsekvenserne har været af vikingernes "besættelse" af England


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2008 af Da-ted (Slettet)

Synes det lyder rigtig fornuftigt med en fin progression. Vel egenligt lærerens opgave at skrive det sammen til en sammenhængende tekst (?) men ellers kan du vel gøre det selv. Evt kilder kunne være lindisfarne klosterbøger eller noget der behandler angrebet på øen i 793 eller hvornår det nu var. Bruge engelske bynavne som eksempler på en hvis form for danificering af england (danelagen er jo et genialt eksempel) og bruge møntvæsenet i danmark i tiden omkring knud den store som eksempel på det modsatte (meget 'engelsek' mønter) Derudover kan du se på hvad der skete med religionen, efter der kom en direkte linje til et katolsk irland..


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. november 2008 af CoSMoS

Den Angelsaksiske Krønike kunne være en mulighed, jeg kender ikke umiddelbart til andre meget kendte kilder til den periode. Synes dog også din problemformulering ser aldeles fornuftig ud. Husk dog at skelne mellem de tidliger Vikingetogter/plyndringer og Danelagen-perioden, jeg er derfor ikke helt glad for dit brug af ordet "besættelse" i punkt tre, da det jo lige netop ikke var tilfældet med togterne.


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. maj 2015 af siiimbakhalil (Slettet)

ville egentlig gerne spørg om jeg ikke eventuel få din opgave da jeg også er igang med min DHO og jeg skriver også om vikingetogter i england jeg kopire ikke noget da de nem kan komme til at se det og jeg er heller ik den person der kopire villle bare gerne have ideer pleazzzz jeg håber jeg kan

MVH. samira


Skriv et svar til: Problemformulering til 2g. hist opg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.