Samfundsfag

SRP (Studieretningprojekt)

20. november 2008 af lCaroline (Slettet)

Hej :-)
Jeg skal skrive studieretningsprojekt om det amerikanske præsidentvalg indenfor fagene engelsk og samfundsfag.
Jeg skal analyse hhv. Obama og McCain's tale ved konventet - holde dem om mod hinanden, analysere på retorikken og de stilistiske virkemidler.

Men jeg mangler lidt hjælp til, hvordan jeg kan udforme min problemformulering? Har overvejet, at det redegørende spørgsmål kunne handle om, hvor USA står politisk for tiden, og hvorfor der er brug for en ny præsident. Men jeg er meget i tvivl om, hvad det er jeg skal ligge vægt på!

Har også overvejet at se på Martin Luther King og forholdet Obama har til ham. Og så måske holde McCain op i mod Bush - McCain er jo et eller andet sted enig i meget af den politik Bush har ført, men bliver på den anden side nødt til at skille sig ud fra denne for at få vælgere. Og det har vel også været et stort problem for ham? - men alt dette er selvfølgelig en del af det analyserende/diskuterende afsnit i min opgave.

Men - det retoriske + virkemidler skal være hovedvægten i min opgave. Spørgsmålet er, om jeg skal se på noget bestemt i talerne, og hvordan jeg skal holde talerne op med den politik de egentlig fører?

Nogle idéer til problemformuleringen?

 - Caroline
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2008 af FredeW

Spændende emne :-)

Jeg bryder mig ikke rigtig om ideen om en redegørelse for "hvorfor der er brug for" en ny præsident, for dels virker det for normativt (og din opgave skal jo ikke tage politisk stilling), og dels skulle der jo nødvendigvis ske en udskiftning på præsidentposten, fordi Bush jo kun kunne sidde i to perioder. Det er dog måske mest formuleringen, den er galt med. Jeg kunne sagtens forestille mig et spørgsmål der lød: "redegør for de udfordringer den nye amerikanske præsident vil stå overfor" (udvælg 2-3 områder, f.eks. økonomi, terrorisme og klimaforandringer). Dette kunne oplagt føre over i en analyse af, hvordan de to præsidentkandidater retorisk forholdt sig til selvsamme udfordringer. Derefter kunne du måske diskutere, hvordan retorikken og de brugte virkemidler kan have haft indflydelse på vælgeradfærden (det kunne dog blive svært).

McCains positionering ift. Bush har været ret problematisk for ham, fordi det republikanske parti består af så mange forskellige grupperinger. McCain har traditionelt haft stor appel til midtsøgende republikanere og demokrater, og det kunne nemt være blevet en styrke for ham i valgkampen. Problemet er dog, at han samtidig risikerede at skubbe de mest højreorienterede republikanere væk (det var en af grundene til at Sarah Palin blev valgt til vicepræsidentkandidat).

McCains forhold til Bush (og Obamas til Martin Luther King) kan dog sagtens være et relevant punkt at komme ind på i en analyse af valgkampens retorik.

At holde talerne op mod deres førte politik er svært da der er ret stor forskel på at være senator og at være præsident - og så er Obama jo trods alt ikke tiltrådt endnu, så man kan ikke holde talerne op mod den politik han vil føre som præsident.


Skriv et svar til: SRP (Studieretningprojekt)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.