Andre fag

Skulptur

10. januar 2009 af Jeg-er-en-argurk (Slettet)

Hey alle sammen,
vi har fået til opgave at lave en skulptur, hvor vi tager udgangspunkt i mennesket. Derudover skulle vi ud fra de tre gengivelsesstrategier vælge øjet eller følelsen, som det overordnede for vores skulptur. Øjet siger mig desværre ingenting, og mange fra min klasse har valgt følelsen og allerede lavet deres skitse af deres skulptur. Men kreativiteten er slået fra her, så jeg ville spørge, om nogle herinde fra har nogle ideer omkring en skulpturs udseende på baggrund af en specifik følelse. (Vrede, forelskelse osv.)

 

På forhånd tak.


PS: Det er i forbindelse med billedkunst, og jeg kan allerede meddele at ensomhed ikke kan bruges, da det blev brugt som eksempel.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2009 af klotte (Slettet)

sorg.... den må da være nem. sort, trist indadvendt og lukket ;)


Svar #2
10. januar 2009 af Jeg-er-en-argurk (Slettet)

Ja, det er rigtig nok... Men kunne godt tænke mig noget mere kreativt, og noget mere hjælp fra en som har haft billedkunst eller har, som har lidt mere styr over sagerne.. Jeg får jo karakter for det.


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. januar 2009 af Eksamenshaj. (Slettet)

Hvad med at lave en skulptur, se hvilken følelse den udtrykker, og sig så, at den symboliserer den følelse.

Jeg har lavet lerskulpturer i mange år, og min erfaring er, at følelserne inden i en kommer ud helt automatisk, når først man står med leret i hænderne..


Svar #4
11. januar 2009 af Jeg-er-en-argurk (Slettet)

Hej Eksamenshaj,

Jamen, det tror jeg gerne. Problemet ligger i, at vi ikke må igang med den praktiske del, før vi har lavet skitser (som bevis på, vi har noget baggrundstof bag det fra billedkunst).

Derfor søger jeg inspiration eller ideer til, hvad jeg kunne lave til en bestemt følelse.


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. januar 2009 af Eksamenshaj. (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. januar 2009 af Eksamenshaj. (Slettet)

Desuden er det da dræbende for kunsten at putte teorien på først, det andet er meget sjovere. Hvor har I støvet den lærer op..


Svar #7
14. januar 2009 af Jeg-er-en-argurk (Slettet)

Jamen, vi skal vist holde et oplæg om vores skulptur efterfølgende, og der skal vi også vise, at vi har benyttet os af teorien, som vi har haft.

Tak, så vil jeg lige kigge på dem (:


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. januar 2009 af Eksamenshaj. (Slettet)

Ja, i et oplæg kan man benytte sig af al den teori man kender, teorien er vigtig og giver gode karakterer, men når man står og laver en skulptur, er det vigtigere, at lægge teorien på hylden imens, og så se hvor man bliver båret hen. På den måde bliver udtrykket mere levende, end hvis man forsøger at leve op til noget andre har gjort.

Bagefter kan man så se, om udtrykket er ekspressionistisk, impressionistisk, dadaistisk osv. og så er der jo ingen der kan se, om man tænkte kunst-teoretisk før eller efter, man lavede skulpturen.


Skriv et svar til: Skulptur

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.