Samfundsfag

Hjælp.. samfundsfag!!

09. marts 2009 af Miss08 (Slettet)

 Hvad betyder medialisering??


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. marts 2009 af Youngmann (Slettet)

Det betyder, at den proces, hvor samfund og kultur i stigende grad underlægges eller bliver afhængige af medierne og deres logik. Denne proces er kendetegnet ved en dobbelthed af, at medierne integreres i andre samfundsinstitutioners virke, samtidig med at medierne selvstændiggør sig som en institution i samfundet.
 


Svar #2
09. marts 2009 af Miss08 (Slettet)

Okay, tak skal du have:)

Det er fordi jeg har fået et opgave som er:

Se enten Nyhederne på TV2 eller TV-Avisen på DR1 med henblik på at finde eksempler på medialisering..

Men det jeg ikke forstår hvorfor nogle eksempler det kan være? Er forvirret!!


Brugbart svar (4)

Svar #3
09. marts 2009 af Marko Stokic (Slettet)

Medialisering i GYMNASIEREGI (jeg er sikker på, at Youngmanns definition er super god og fantastisk flot formuleret, men den kan bare ikke bruges til noget, da den er svær for eleverne at forstå *hinthint*) består af 4 forskellige måder medierne kan fremstille en nyhed/begivenhed på:

1) POLARISERING. Her vises de to yderpunkter i en debat (EX: Pia K: "Indvandrerne skal smides ud af DK, så snart de begår kriminalitet [og gerne før, hvsi det kan lade sig gøre, red.]" >< Margrethe Vestager: "Indvandrerne skal bedre integreres i det danske samfund, det nytter ikke noget bare at smide dem ud af DK")

2) FORENKLING: Det er simpelt. Gøre en stor og kompleks begivenhed kort. Ganske kort.

3) PERSONIFISERING: Her gøres en større sag til noget personligt. I stedet for at fokusere på det egentlige problem, bliver der vist en ENKELT sag hvor det er et særdeles stort problem. Altså: "Manden ikke bolden"-mådne at vise en sag på. EX: da man skulle bygge en motorvej ved Silkeborg viste man rapportager om de folk der ikke kun leve i Gudenådalen, fordi der ville komme så meget larm fra en motorvej. Pludselig er det ikke længere fornuftige og logiske argumenter der bruges i debatten, men følelserne for PERSONEN der tæller.

4) INTENSIVERING: En umiddelbart lille sag kan gøres langt mere intensiv og hvis medierne følger den på tæt hold kan det gøres mere dramatisk/intensivt end det egentligt er. EX: sagen med Morten Messerschmidt - jeg behøver vist ikke at sige så meget. Havde medierne intet gjort for at blæse sagen op, var den ikke blevet så intensiv og intens.

Håber det kan bruges ;)
~Marko


Brugbart svar (1)

Svar #4
09. marts 2009 af Marko Stokic (Slettet)

PS: du kan evt. kigge efter noget om Bandepakken, hvos der er en POLARISERING da man ser de forskellige yderpunkter i debatten om hvorvidt den virker eller ej. (det vil typisk være vores kære Pia, eller Manu Sareen der údtaler sig).


Skriv et svar til: Hjælp.. samfundsfag!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.