Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

Hmm. Forvirret HJÆLP! Gymnasium

04. maj 2009 af TiiiA (Slettet)

Hej. Jeg skal starte på Gymnasium efter sommerferien, men er ikke helt klar over, hvordan hele processen forgår.

Hvornår skal der købes boger?

Og hvornår er sidste chance for det?

Når man skal på naturvidenskablig, hvad kan man så risikere og lave, som f.eks fagene, (udover matematik & Biologi)

Er åben for alt. ved nemlig intet om gymnasium.. Jeg kan bruge alt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2009 af Qand (Slettet)

Hej.

Hele forgår som den skal, det er ikke såden som forstiller sig inden man kommer ind.

Det er ikke så sværet som man har tænkt. Du skal ikke købe bøger alt får du udlaveret, undtagen papir og blyant. du skal selv køber skriveredskaber og alt andet få du udlaveret.

Du betaler 280 til papir gebyr og det gælder hele året. dvs. 1 .g men husk at tage en kæmpe tasker med fordi det er mange bøger man få udlaveret så HUSK DET.

men husk at sige nogle til hver timen, diskuter nogle og sige din mening, det er der lærern starte at kende dig så vis dem nogle du kan.

Held og lykke


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. maj 2009 af Moderatoren

Det er ligesom i folkeskolen mht. bøger. En lommeregner skal du dog nok selv købe, men det for du mere at vide om når du starter efter ferien sikkert.

- Er desuden ret sikker på at du ikke får alle dine bøger samme dag, men i stedet den første dag du har et nyt fag.

Mht. papir gebyr tror jeg det er forskelligt fra skole til skole hvor meget det er.


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. maj 2009 af Daniel TA (Slettet)

#0 Det lyder godt at du skallæse noget naturvidenskab :) Ordvalget "risikere" er ikke så godt, brug heller "muligheden for at lære". Men det ligner egentlig meget folkeskolen på den måde man arbejder på. Man gennemgår noget teori, regner nogle opgaver, nogle gange bliver de efterfølgende gennemgået på tavlen af eleverne selv (hvilket jeg anbefaler at man gør så ofte som muligt, da det er en god øvelse, når man skal til mundtlig eksamen).

Der er en del flere naturvidenskabelige fag end i folkeskolen. Der er: fysik (det vigtigste fag), matematik, kemi, biologi, naturgeografi og astronomi. Jeg er ikke sikker på, at de sidste to er fag på alle gymnasier, og jeg mangler måske nogle fag.


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. juni 2009 af idzen (Slettet)

du kan sagtens komme ud for at skulle købe nogle bøger inden du starter, jeg skulle købe 3 og en lommeregner. Men alt det får du i et brev, og der står ofte også hvor du kan få det billigt. Og med hensyn til hvornår det skal være købt - tja, der var nogle i min klasse der aldrig fik købt bøgerne og jeg bliver færdig om 3 uger. Men det er en god ide at købe nogle af dem, men fx en ordbog er ikke altid nødvendigt.

Og med hensyn til hvad du kan komme ud for i de naturvidenskabelige fag - slap af... Lærerne ved godt I kommer lige fra folkeskolen, de starter langsomt ud og det bliver langsomt sværere, men man mærker det ikke som sådan.


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. juni 2009 af mwarming (Slettet)

Jeg vil uden den mindste tvivl anbefale og råde dig på det kraftigste til at du køber en bærbar.. På den kan du også få udleveret de samme programmer som er på en lommeregner, bare i en bedre og nemmere udgave. fx har lommeregneren TI 89 et udmærket regneprogram ved navn TI Interactive, som fungerer nemmere og bedre end TI 89'eren

gl & hf


Skriv et svar til: Hmm. Forvirret HJÆLP! Gymnasium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.