Psykologi

SE HER Psykologi eksamen imorgen

10. juni 2009 af Monteniqqa (Slettet)

Hej kære brugere af studieportalen =)

Jeg sidder og er igang med at lave en 24 timers forberedelse til Psykologi B eksamen imorgen. Min opgave består i at lave en synopsis på baggrund af 4 artikler jeg har fået. Mit tema er: Sundhedspsykologi

De 4 artikler handler kort om:

1.Positiv psykologi: Materiel lykke i det vestlige samfund er ikke nødvendigvis lig med personlig lykke og man derfor bør søge internt efter lykken, frem for at gøre det eksternt. Der er nemlig mange personer i den vestlige verden, som føler sig dybt ulykkelige.

2 artikel beskriver en undersøgelse, der er blevet lavet, som efter nogle spørgsmål opdelte de adspurgte i to grupper: hhv. maximizers og satisficers. Maximixers er den gruppe af mennesker, som aldrig bliver tilfredse med deres præstationer og er derfor tit ulykkelige. Satisficers er de personer, som lader sig tilfredsstille hurtigere og er derfor mere lykkelige i sidste ende end maximizers.

3.artikel kommer man ind på hvilke faktorer, der skal være opfyldt for at føle lykke og dermed et sundt sind feks. det at næstekærlighed er godt for den psykiske sundhed.

4.artikel handler om en pige, som er blevet overfaldet og hendes efterfølgende kamp og hjælp fra en psykolog for at komme på fode igen.

Har tænkt mig at gøre brug af Marlows behovspyramide og måske lidt af Giddens teori om det senmoderne samfunds bagsider. Men kunne godt tænke mig at høre nogle tips fra jer brugere =)

Hvilke teorier/metoder ville være relevante at bruge i denne sammenhæng?


Svar #1
10. juni 2009 af Monteniqqa (Slettet)



Skriv et svar til: SE HER Psykologi eksamen imorgen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.