Musik

HASTER! EKSAMEN I MORGEN

10. juni 2009 af messiiiiiii (Slettet)

Hej alle. :)
Jeg skal til eksamen imorgen og har lavet min analyse af sangen: Run DMC - It's Tricky.
Jeg vil bare lige høre om der er nogen der gider at kigge på den og se om jeg har lavet fejl eller ej, da jeg ikke ligefrem er den bedste til musik :)
- Skal op imorgen, så det nytter ikke i kommer med det imorgen, og har ik haft mulighed for at oprette et spørgsmål tidligere, da det her er en 24-timers eksamen.

KOm nu folkens! :)


Brugbart svar (2)

Svar #1
10. juni 2009 af piigen91 (Slettet)

hvad skal vi kigge på ? du har ikk lagt noget link


Svar #2
10. juni 2009 af messiiiiiii (Slettet)

sorry, her er det:


Svar #3
10. juni 2009 af messiiiiiii (Slettet)

hm jeg ka ik oprette det, da det er en ugyldig filformat s:
Men jeg ligger det bare ud her på nettet, så ka du se det:
 

Musik eksamen:
Analyse af Run DMC - It’s Tricky

Virkemidler: Overlapper hinandens stemmer.
4. takt guitarspil i vers.
Bro til omkvæd hver 8. takt lilletromme sammen med hihat.

Tekst:
Form: Intro : percusion (1 takt), vers (4 takter), omkvæd, vers (8 takt), omkvæd, vers, omkvæd, vers, vers, omkvæd, vers fade out, outro
Funktion: ABABABAABAC
Sproget: sproget er baseret under det normale hiphopsprog, hvor der ofte bruges talesprog.
Budskab: sidste vers (outro) de behøves ikke stoffer og lignende, de seje nok i sig selv. Mange i hiphopkulturen er kendt for at være på stoffer, komme i spjældet, være nogen hårde typer., men budskabet i denne sang referere til dem selv som nogle, der slet ikke behøver at tage stoffer, da de er seje uden alt det.

Rum: Sangen lægger længst til højre på en linje over tid og rum. Fordi at melodien er cyklisk, samtidig med der ikke sker en udvikling i sangen, der fortælles ikke en egentlig historie, derimod bliver den bare og mere indviklet. Det hænger ikke rigtig sammen, de fortæller om deres små oplevelser.

Melodik: Cyklisk - dvs. at melodikken afhænger af musikken & den kredser om sig selv, hvorimod linear melodik ikke afhænger af musikken.

Groove: Højt aktivitets niveau, trommer + hihat på 8. dele og opbygning af trommer i hver 4. takt som gør det intenst. Der er høj aktivitet med guitar i baggrunden som får det til at lyde godt.

Break: 1.25 min - 1.37 min.
Hook: Tricky! - Det er det man umiddelbart ligger mærke til og som hægter sig fast i lytteren. Tricky er titlen, og netop ordet tricky er også ordet, man husker sangen på.

Gimmick: guitar 4. Takt i vers (skiller vers ad) og guitar i omkvæd som kører 1. 2. 3. Taktslag.
Guitaren er i baggrunden og det er ikke lige altid man ligger mærke til den. Den optræder meget i omkvædene, hvilket giver en god effekt. Man ligger ikke mærke til den umiddelbart, når man hører sangen første gang, men når man hæfter sig mere og mere til sangen og går mere i dybden, kan guitaren sagtens høres. Det giver en bedre oplevelser af musikken, da det garanteret ville have lydt værre.
Og da man ikke ligger mærke til den, må den være noget særpræget i sangen.
Stemning: Aggressiv, men også munter fx i omkvædet.

Sound: livelyd. Hvilket gør det tilstedeværende. Der er ikke tilføjet nogle effekter som fx ekko, og det gør det også meget mere levende, da det også vil blive spillet på nøjagtig samme måde til en koncert. Det har stor betydning for oplevelsen. Lyden er derfor abstrakt.

Handling: Pral, hvilket kendetegner hiphoppen godt. Der fortælles ikke en historie, derimod fortælles der om deres små oplevelser; først (i met this little girlie…) og i næste vers gå den over til (In New York the people talk….), der skifter hurtigt over til noget andet, og det er også med til at gøre det mere indviklet, da der ikke er nogen handling.
Rytmik: Det er den samme rytme hele vejen igennem. De er faste, men lige i starten starter den langsomt ud, men bliver hurtig meget straks.

Æg: 1:38 min, 2.07 min, 2:38 min.


Svar #4
10. juni 2009 af messiiiiiii (Slettet)

Kom nuu, det haster ! :)


Brugbart svar (2)

Svar #5
10. juni 2009 af piigen91 (Slettet)

jeg syntes at det du har lavet ser rigtigt godt ud , du kommer godt rundt om tingene for analysen.. Angående dit formskema , kan du ikk dele dine A og B stykker osv ind i mindre dele i fx. a og b fx. i verset hvis du lytter til rytmen skifter den sådan at den kan deles ind, altså da det starter med trommer og bas , også når der kommer guitar ind skifter det..

Handlingsmæssigt kunne jeg godt bruge lidt mere, sådan at fx i starten "This speech is my recital, I think it's very vital " altså hans tale er 1 = recitation (oplæsning af poesi), (med musik) koncert 2 = opremsning, tale, foredrag , og den er meget vigtig ... spørg dig selv , hvorfor er den vigtig , så du uddyber den .... og find symboler..
 

men ellers fint :D

et rigtigt godt fif , gå ud over pensum , giver gode point


Svar #6
10. juni 2009 af messiiiiiii (Slettet)

Mange tak. kigger på .. men kan ikke lide se hvorfor den første sætning skal med, er den så vigtig ? :)
og hva syns du om stemningen, jeg har sagt den aggressiv, og munter i omkvædetm men hvad syns du ? :)


Brugbart svar (2)

Svar #7
11. juni 2009 af piigen91 (Slettet)

det med den første sætning var bare et eksempel..

Tja stemningen er lidt svær, altså de råber jo nærmest sange.. musikken er meget sådan hård , det er ikke en sang jeg bliver glad af at høre. Det er især guitaren der gør det sådan "hård" men ja syntes du har ret ..


Skriv et svar til: HASTER! EKSAMEN I MORGEN

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.