Andre fag

fra vejle til Århus og retur?

10. august 2009 af halolo (Slettet)

hey, nogle der ved hvordan man kommer billigst fra Vejle til Århus og retur, skal nemlig pendle det første stykke tid og kan ikke finde ud af at læse køreplanerne på dsb.dk. Nogen, der kan hjælpe, og hvad kan bedst betale sig at købe: dsb wildcard eller dsb- su-kort? er ikk så go' til det der med tog osv. og hvilken bus kører til Århus Uni fra Århus? Det var mange spørgsmål på engang, håber nogle kan hjælpe? :) på forhånd tak  


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. august 2009 af Roman Garcia

Det kommer an på, hvor lang tid du skal pendle og hvor ofte. Wildcard er altid en god løsning.

Når du skal op på uni, så skal du tage bus nr. 3 eller bus nr. 14. De kører begge direkte op til uni.
Der er også andre, der kører derop, men bus nr. 3 og 14 er de der kører hyppigst. Jeg går ud fra, at du skal op til Uni-parken og at du ikke læser arkæologi eller etnografi (de fag er nemlig lokaliseret ude på Moesgaard, men resten af uddannelserne er oppe omkring uniparken).


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. august 2009 af Jerslev

#0: Det kan, sundhedsmæssigt, anbefales at have en cykel i Århus til at cykle fra stationen til universitetet og tilbage igen. :)

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. august 2009 af NuclearWarhead (Slettet)

3, 11, 14, 17, 53 kører stopper alle ved både banegården og universitetet.

Men ja, en cykel kan anbefales selvom Århus ikke er nær så cykelvenlig som fx København.


Brugbart svar (2)

Svar #4
10. august 2009 af Jerslev

#3: Ah hold da op - bakkerne styrker blot formen. =)

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (2)

Svar #5
10. august 2009 af Daniel TA (Slettet)

#4 Siden hvornår er du begyndt at gå op i din form? :O

#0 Hvis du skal pendle, så køb et SU-pendle kort. Der er mange penge at spare. dsb.dk kan lave en hel rejseplan til dig. Find addressen på din ankomst og skriv at det skal være fra Vejle station. Så bliver der fundet en rute til dig. Kryds også af, at du skal ankomme kl 8, hvis det er der du møder.


Svar #6
11. august 2009 af halolo (Slettet)

okay tak for hjælpen alle sammen:) det hjalp meget. men vil lige høre, om busserne holder, der hvor toget holder i Århus. altså holder toget ved banegården eller stopper den et andet sted, hvor man så skal gå et stykke for at tage en bus?. Sådan er det ikk i vejle, men ved at det er sådan andre steder, så ville lige høre. Kender ikke Århus al for godt.


Brugbart svar (1)

Svar #7
11. august 2009 af mikeh (Slettet)

busserne kører lige ud for banegården.. mener de holder ved park allé allesammen.. nr 3 kører fra banegården og uni hver halve time..

jeg vil ikke anbefale dig at cykle dá bakkerne fra nørreport og op til uni på randersvej slår folk ihjel.. de er satme hårde at cykle op af altså..


Brugbart svar (1)

Svar #8
11. august 2009 af Daniel TA (Slettet)

#6 I modsætning til Vejle er der ikke en banegård til busserne, men en vej. Det er lige uden for banegården. Jeg anbefaler at du tager derop nogle dage før du starter, så du ved hvilken bus du skal med.

Man kan sagtens cykle :) Så slemt er det heller ikke, og vi ved jo ikke engang hvor personen skal læse :) Det er kun godt med noget motion!


Brugbart svar (1)

Svar #9
11. august 2009 af Roman Garcia

"I modsætning til Vejle er der ikke en banegård til busserne"

Der er rutebilsstationen.


Brugbart svar (1)

Svar #10
11. august 2009 af Daniel TA (Slettet)

#9 Ja, men hun skal på ved Park Allé.. Og den er ikke til bybusser


Brugbart svar (1)

Svar #11
11. august 2009 af Roman Garcia

Hun skal vel paa ved banegaardspladsen, men det er korrekt, at hun ikke behoever at gaa ned til rutebilsstationen, da de busser hun skal bruge ogsaa stopper ved banegaardspladsen.


Brugbart svar (1)

Svar #12
11. august 2009 af NuclearWarhead (Slettet)

Faktisk er det sådan at flere af de busser jeg nævnte (11, 17, 53), holder ved Park Allé/Banegårdspladsen, men ikke nede ved rutebilstationen. Så det.


Brugbart svar (1)

Svar #13
11. august 2009 af mikeh (Slettet)

altså 3'en holder ikke ved rutebilstationen? den kører kun ned til park allè? ihvert fald om morgenen? men hvaeh fanden? der er jo ikke den store forskel, rutebilstationen og park allé ligger jo også tæt på hinanden..

så vidt jeg ved er det kun de blå busser der holder ved rutebilstationen, og dem skal hun jo ikke bruge? det er vel de gule?

BTW kan i fortælle mig hvilken vej der er hurtigst hvis man cykler fra DR (nydamsvej-) også ned til ingeniørhøjskolen :D overvejer at springe på jernhesten efter ferien og cykle istedet for bilen :D håber i kan hjælpe lidt her..

go aften


Brugbart svar (1)

Svar #14
11. august 2009 af NuclearWarhead (Slettet)

3'eren og 14'eren holder ved rutebilstationen.

Men jeg forstår ikke helt vhorfor vi overhovedet har den her snak. Kender folk ikke længere til begrebet køreplaner? Eller rejseplanen.dk?


Brugbart svar (1)

Svar #15
13. august 2009 af mikeh (Slettet)

#14: Ja hvis du nu gad og læse hvad #0 skriver? at han ikke kan læse køreplanerne? nok derfor han spørger.... Kan heller ikke se hvad der skulle være i vejen for at vedkommende spørger, eftersom han ikke kender århus? :P


Skriv et svar til: fra vejle til Århus og retur?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.