Andre fag

SSO - pladsmangel

18. december 2004 af Panille (Slettet)
Jeg sidder her og skriver i dansk. Jeg er måske i lidt pladsnød, ville det være en god ide/ER DET OVERHOVEDET TILLADT at smide mine refarater af de noveller jeg skal analyse om som bilag??? Jeg synes ikke de skal undlades, de er en del af den måde jeg analyserer på, men samtidig fylder de en del. Hvad ville I gøre? I helt nødstilfælde kan jeg skære ned på refaraterne, men hvis det kan undgås...

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2004 af Mattias (Slettet)

Du må ikke smide noget om som bilag, hvis du selv har skrevet det.
Har du tjekket om dine marginer er 2 cm?
Du kan evt. sætte din linieafstand til 20 pkt. - det er lidt mindre end halvandenlinje, men det er der ingen der opdager! :D

Svar #2
18. december 2004 af Panille (Slettet)

#1: Hvor står det henne, synes ellers jeg har læst bekendtgørelsen...?
Men ellers tak for tricksene

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. december 2004 af Damon (Slettet)

Ja kig lidt på margin og sådan. Ellers kan du måske få din mor eller lignende til at læse din opgave. Det er jo tit sådan, der er ting man selv synes er 10-4, mens andre godt mener det kunne slettes.

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. december 2004 af Dunnar (Slettet)

har du læst igennem en ekstra gang og vurderet om alt det du har skrevet er relevant? Jeg fik selv min 2 sider ned på det. Også omformulering af sætnigner kan være pladsbesparende. Bruger du orddeling? Og ja, en linjeafstand på lidt mindre bliver sjældent opdaget. Har du fordnoter så konverter dem til slutnoter, noteapperatet tæller ikke med i de 15 sider. (=har du fordnoter der fylder ca. en halv side må du skrive en ca en halv side mere i enden)
Det du selv skriver må gerne være bilag!!! Men det tæller ikke som sådan med i din opgave, og det forventes ikke af lærer/censor at de skal læse bilagene, derfor er det DUMT at lægge noget relevant om i bilagene, da de så ikke giver "point"

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. december 2004 af Epsilon (Slettet)

Her er de generelle regler for omfanget af den større skriftlige opgave ifølge Undervisningsministeriet;

"Den færdige besvarelse må i henhold til bilagene om den større skriftlige opgave maksimalt have et omfang svarende til 15 maskinskrevne A4-sider med 1½ linieafstand. Indholdsfortegnelse, noter, litteraturlister, grafer og tabeller samt eventuelle illustrationer og tekstbilag medtælles ikke ved opgørelse af besvarelsens omfang, heller ikke når de er placeret inde i teksten.

Hensigten med bekendtgørelsens bestemmelse om opgavebesvarelsens omfang er, at besvarelsens egentlige tekst maksimalt skal fylde 15 A4-ark, med en passende venstremargen og højre- margen (2-3 cm). Der er almindeligvis 35-40 tekstlinier på en side."

(citeret fra Undervisningsministeriets generelle vejledning om den større skriftlige opgave - http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/vejledninger/vejlskropg.html?menuid=150560#V.%20GENEREL%20ORIENTERING)

Jeg synes, det er en billig løsning at reducere linieafstanden. De øvrige bemærkninger, Dunnar anfører i #4, er derimod langt at foretrække.

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #6
18. december 2004 af Dunnar (Slettet)

ja, at reducere linjeafstanden er klart sidste løsning. Og da det er uærligt må man jo også gøre op med sig selv at hvis det opdages straffes man - og det er ens egen skyld!!!!

Brugbart svar (0)

Svar #7
18. december 2004 af erdos (Slettet)

I forbindelse med #5 vil jeg igen knytte en kommentar til, "Der er almindeligvis 35-40 tekstlinier på en side". Regner de så med, at man bruger str. 10? Jeg vælger nu som altid str. 12.

Ud fra retningslinierne er jeg ikke i nød, men når jeg på 18. side er ved at lægge sidste hånd på værket, kan den synes lidt lang.

Skriv et svar til: SSO - pladsmangel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.