Andre fag

Naturfag!!!

18. maj 2003 af SP anonym (Slettet)
Hej!! Jeg går i 2 g og skal til en prøveeksamen imorgen. Jeg har fået at vide at jeg enten kan komme op i spkektra og lyskilder eller farvedannelse.
Jeg har virkelig brug for hjælp, så hvis der er nogen der engang har skrevet en rapport om disse to emner, ville jeg være meget taknemmelig hvis jeg kunne lade mig blive inspireret af dem..
Jeg skal komme ind på lysets farvespektrum, og hvad der gøre at lys har forskellige farver...Jeg skal derindunder komme ind på kontinuerte spektrum og linespektret.
Under farvedannelse skal jeg komme ind på eksempler på farvestoffer og strukturfarver og forklare forskellen. Desuden skal jeg fortælle om sorte og hvide flader. her skal jeg også fortælle om flourscens...Er der nogen der evt kan hjælpe mig???please....
Venter på svar...+ på forhånd tak!!!

Brugbart svar (2)

Svar #1
18. maj 2003 af Jean

http://www.studi.dk/opg/sog.php?sog=lys&fag=Fysik

Svar #2
18. maj 2003 af SP anonym (Slettet)Svar #3
18. maj 2003 af SP anonym (Slettet)

Hej igen!!
Jeg synes ikke raporterne som Ibiza polar har lagt ud til hjælp for mig, er ret gode...Jeg er sproglig og har brug for noget lidt lettere...Jeg tror, at jeg er lidt på den...Jeg kan heller ikke bruge nogle af mine bøger, da ingen af dem omhandler det jeg skal bruge til imorgen...hvad skal jeg gøre?????

Svar #4
18. maj 2003 af SP anonym (Slettet)

jeg har en god rapport om spektralanalyse

Svar #5
18. maj 2003 af SP anonym (Slettet)

jeg har en god rapport om spektralanalyse

Brugbart svar (2)

Svar #6
19. maj 2003 af Rune G. (Slettet)

Mmmm...Ok hvis det skal være nede på basis niveau, kan man kort sige at det der gør at en ting er eksempelvis grøn afhænger af bølgelængden på det lys den reflekterer. Lys er sådan set elektromagnetiske bølger.
Elektromagneetiske bølger kan visualiseres som sinusformede bølger med bølgelængden lambda, eller de kan ses som en strøm af masseløse partikler der bevæger sig afsted (med lysets hastighed) i et bølgelignende mønster. Hver masseløse partikel indeholder en vis mængde energi. Denne mængde energi kaldes en foton.Størrelsen af denne energi er omvendt proportional med bølgelængden, dvs. radiobølger og infrarødt lys med en større bølgelængde indeholder mindre energi end eksemplevis gamma stråler der har en meget lille bølgelængde. Det er grunden til at gamma stråler er så farlige for levende organismer.
Det synlige spektrum (for det menneskelige øje) er faktisk ret smalt sammenlignet med det samlede elektromagnetiske spektrum. Det ligger mellem det ultraviolette (lille bølgelængde) og det infrarøde (større bølgelængde) område.Dette område er ofte indelt i seks hovedregioner: violet, blå, grøn, gul, orange og rød.

Jeg er klar over at jeg har vævet lidt rundt, men håber du kunne bruge noget af det til noget.....

Skriv et svar til: Naturfag!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.