Historie

Rothe Armee Fraktion (RAF)

04. oktober 2009 af SnydeCharlie (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

 Er der nogen der kan give mig en god besvarelse på hvad selve målet for RAF (Baader-Meinhof) gruppen var?

Jeg er klar over de ville nedlægge det kapitalistiske styre, men mangler lidt kød. Har været rundt på diverse sider, men har ikke helt fundet så meget info.

  Hvis i har noget viden eller en god side er i meget velkommen :)


Brugbart svar (4)

Svar #1
05. oktober 2009 af klotte (Slettet)

så synes jeg du skal søge på wikipedia -der er mange gode links.

Målet var at bekæmpe det "i deres øjne facistiske styre=kapitalismen i vesttyskland /USA "

Facisme= kapitalisme ( usa og vstlige lande)

jøder= kapitalisme ( derfor også støtte til paæistinensere)

De tænkte ligeså totalitært som naziater eller vor dages fanatiske islamister


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. oktober 2009 af Pettson

Prøv en søgning v.hj.a. bibliotek.dk:

1) vælg 'Slå emne op i register'
2) skriv 'rote a' og vent lidt
3) vælg 'rote armee fraktion' (i øjeblikket 145 poster)
4) kig de nyeste poster igennem (brug 'Se mere') og overvej, om du vil
5) 'Præsicér søgning' ved fx at begrænse til Materialetype = 'artikler (alle typer)', Sprog = 'dansk', ...
6) gå på biblioteket og find det materiale, der ser mest relevant ud.

Måske skal du i gang med at læse:

Aust, Stefan
Baader-Meinhof : the inside story of the RAF
Emne: Rote Armee Fraktion ; terrorisme ; historie ; kriminalitet ; 1970-1979 ; Tyskland ; Europa
Portræt af den tyske terrorgruppe Rote Armee Fraktion der begynder som en fredelig protest mod Vietnamkrigen, men eskalerer i terror og brutalitet med døden som det ultimative våben
BOG: Oxford University Press, 2009
translated from the German by Anthea Bell
xxi, 457 sider, 8 sider med tavler
Sprog: Engelsk
Opstilling i folkebiblioteker: 34.38
Originaltitel: Baader Meinhof Komplex
ISBN-13: 9780195372755

PS vær opmærksom på stavemåden, uanset om du søger i en biblioteksbase eller på nettet   :o)


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. oktober 2009 af Pettson

#2     Hovsa, den er jo oversat til dansk:

Aust, Stefan
Rote Armee Fraktion
BOG: 1. udgave, 1. oplag. Lindhardt og Ringhof, 2008
oversat af Marianne Madelung
471 sider, tavler (nogle i farver)
Forlag: Lindhardt og Ringhof
Opstilling i folkebiblioteker: 34.38
Originaltitel: Der Baader-Meinhof Komplex
Film med titel: Der Baader Meinhof Komplex
ISBN-13: 978-87-11-31596-5

Desuden findes der fx:

Wivel, Peter
Baader-Meinhof : 30 år med tysk terror
Emne: Rote Armee Fraktion ; terrorisme ; historie ; kriminalitet ; efterkrigstiden ; 1970-1979 ; 1980-1989 ; 1990-1999 ; Tyskland (forbundsrepublik) ; Europa
Om den tyske terrorgruppe Rote Armee Fraktions blodige aktioner fra 1970'erne til 1990'erne skildret gennem portrætter af tragediens hovedpersoner, Ulrike Meinhof, Gudrun Ensslin og Andreas Baader samt om næste generations terrorister
BOG: 1. udgave, 2. oplag. Politiken, 2008
redaktion: Elisabet Svane
269 sider, illustreret
Forlag: Politiken
Opstilling i folkebiblioteker: 34.38
Med litteraturhenvisninger
ISBN-13: 978-87-567-8477-1


Svar #4
05. oktober 2009 af SnydeCharlie (Slettet)

Tak for den brugbare information


Skriv et svar til: Rothe Armee Fraktion (RAF)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.