Engelsk

SRP i Fight Club

19. oktober 2009 af Dokken (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej alle behjælpelige

Jeg skal som mange andre 3.gere skrive SRP om ganske kort tid, og i den sammenhæng har jeg besluttet mig for at skrive i fagene mediefag og engelsk.

Jeg kunne godt tænke mig at behandle filmen Fight Club, men kunne godt tænke mig at lave en komparativ analyse, og derfor inddrage et andet værk.

Værket skal være eksistentialistisk og skrevet af en britisk/amerikansk forfatter. Er der nogen der ligger inde med et forslag?

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2009 af JJ-cool (Slettet)

ville det ikke være relevant at sammenligne med det originale værk, der ligger bag filmen. Har haft elever, der skrev om romanen i samf. og dansk, så kender romanen udmærket


Svar #2
19. oktober 2009 af Dokken (Slettet)

 Tanken har strejfet mig, da jeg også har læst romanen, men det forekommer egentlig en smule uinteressant, hvis jeg skal være helt ærlig. Måske er det fordi jeg ikke ved hvordan jeg skulle gribe en sådan sammenligning an: Det er jo trods alt samme handlingsforløb og temaer. Det eneste jeg kunne se frugtbart, var de ekstra metafore der forekommer henholdsvis i bogen og filmen. Har du andre ideer?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. oktober 2009 af JJ-cool (Slettet)

Ja da: Hvad sker der sket med fortællingen , tematik og budskab i bearbejdningen af manuspkriptet til film. Film er jo altid en subjektiv fortolkning af et manuskript, men ved ikke, hvorvidt der er stor forskel i de to udgaver med hensyn, hensigt, budskab, person- og miljøtegning osv
Du skal nok ihvertfald have styr på filmanalyse og filmiske virkemidler - fiktionskoder med videre, men det har I nok været igennem.
Filmanalyse kan faktisk være spændende.


Svar #4
22. oktober 2009 af Dokken (Slettet)

Ja, jeg har mediefag på b-niveau, så er kendt med metoden.

Jeg snakkede i dag med mine vejledere, og jeg kom efter en dags gruen frem til at "fra bog til film" sikkert kan bære noget frugtbart med sig - analysemæssigt er der i al fald helt sikkert nok at tage af.

Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: SRP i Fight Club

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.