Engelsk

rettesætninger med gramatisk forklaring

21. oktober 2009 af 92lou (Slettet) - Niveau: B-niveau

Der er 1 fejl i følgende sætninger:

- Peter simply cannot avoid to get tricky questions from the teacher
(jeg tror at "to get" skal rettes til "getting", men kan ikke forklare med gramatiske regler)

- Have you heard anything about that the rules have been changed lately?

forklaringer er meget vigtige, da det er en del af opgaven og da jeg gerne vil vide det til en anden gang :)

Håber i kan hjælpe og på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2009 af Stygotius (Slettet)

  Peter simply cannot avoid to get tricky questions from the teache

Ja, "avoid getting tricky questons"  -simpelthen fordi verbet "avoid" skal have en ing-form som komplement, ikke en infinitiv.

  Have you heard anything about that the rules have been changed lately?

 "anything about the rules having been changed lately"  -fordi en præposition på engelsk ikke kan indlede en genstandssætning ( en that-sætning),  .........sådan som det er muligt på dansk. (Den eneste undtagelse er "in that"  = i og med at).

For at løse problemet undlader man helt præpositionen eller man indsætter  "the fact". 

Eks. "She was scared of the fact that......."  =    "........bange for at......."        eller

"I'm afraid that you won't....."   =  "Jeg er bange for at du ikke vil......."


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. oktober 2009 af Stygotius (Slettet)

 Det er meget fint at du gerne vil vide noget til næste gang og ikke bare skal have andre til at lave dine opgaver for dig.

Der er mange der kunne lære noget af dig.

Good show !


Svar #3
25. oktober 2009 af 92lou (Slettet)

Tusind tak for svaret :) det var en stor hjælp!


Skriv et svar til: rettesætninger med gramatisk forklaring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.