Samfundsfag

FORBRUGSKVOTE

29. oktober 2009 af chetaah (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvilke faktorer kan tænktes at påvirke forbrugskvoten hvis denne er stigende og/eller faldende.?????


Svar #1
29. oktober 2009 af chetaah (Slettet)

?


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. oktober 2009 af Djemba (Slettet)

Der er mange faktorer, der påvirker forbrugskvoten, fx om, hvorvidt vi har lav-konjuktur(stor arbejdsløshed, lav vækst) eller høj-konjuktur(begrænset arbejdsløshed, stor vækst

Folk forbruger selvfølgelig ofte mindre, hvis deres pengepung er blevet mindre. Og omvendt.
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. oktober 2009 af Exupery (Slettet)

Forventninger til fremtiden. Når nu vi for eksempel er i en krise, punger den offentlige sektor ret mange penge ud i finanspolitik for at skabe optimisme igen. Men forbrugeren ved naturligvis godt, at når vi bruger så mange penge, så har vi underskud på de offentlige finanser, og det betyder, at forbrugeren får en regning på et tidspunkt. I det tilfælde vil forbrugeren nok vælge at spare flere af sine penge op.

(Det er i øvrigt en af forklaringerne på, at ekspansive finanspolitiske indgreb a la Keynes kun virker kortsigtet.)

Forbrugskvoten er defineret som c=1-s (c=consumption, forbrug og s=savings, opsparing), så du skal lede efter årsagsvirkninger, der gør, at forbrugerne vælger at spare deres penge.


Svar #4
29. oktober 2009 af chetaah (Slettet)

Men hvad kan eksemplerne være på at denne vil stige fra et år til et andet?


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. november 2009 af Denicec (Slettet)

man bliver afhængige, måske


Skriv et svar til: FORBRUGSKVOTE

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.