Andre fag

Eksamensprojekt på HF

08. november 2009 af Slida (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Kære alle, Jeg skal skrive eksamensprojekt på HF og jeg ved slet ikke hvilket emne eller fag det skal være. Jeg har bruge for jeres hjælp. Jeg har tænkt over samfundsfag og historie,men hvilket emne skal det være? Jeg ser frem til at høre fra jer snarest muligt. Tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. november 2009 af JJ-cool

Samfundsfag og historie kan være lidt svære at kominere,da de overlapper en del i forhold til hinanden, synes jeg.
Prøv eventuelt at tænke i samf/humaniora/ eller historie/umaniora, eller eventuelt idræt md andet fag - du er jo ikke bundet op på fakulteter.

- - -

JJcool


Svar #2
09. november 2009 af Slida (Slettet)

Tak for svaret, Jeg aner det simpelthen ikke hvad jeg skal skrive om. Jeg er meget nervøs fra nu af, hvad synes du hvis jeg skal vælge religiøn og historie? Så kan jeg inddrage noget om islam eller om profeten Muhammad?


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. november 2009 af JJ-cool

Bedre tror jeg, men prøv at finde ud af, hvordan du vil bruge de to fag: Især bør du hurtigst muligt overveje udkasdt til problemformulering - hvad vil du arbejde med?

- - -

JJcool


Svar #4
12. november 2009 af Slida (Slettet)

Hej, tak for dit svar, hmm jeg tror, det vil være bedre hvis jeg skal skrive noget om profetens liv, hvor jeg kan nævne hvor han var født og hvornår rejste han fra Mekka til Medina og hvorfor rejste han eller hvordan ser man på hans oprør osv. dvs. her kan jeg bruge historie på en måde og i forbindelse med religion kan jeg sige noget om hans budskab og kamp mod "Non muslims". Men det er lidt svært for mig at starte på emnet, fordi jeg ikke ved hvordan jeg skal begynde med det, eller hvad problemformulering skal være. Jeg har ikke set et eksempel på en eksamensprojekt før og der skal selvfølgelig være en tydelig sammenhæng mellem de to fag "Historie og religion". Kan du hjælpe mig med at skrive en problemformulering? Der skal også afleveres en synopsis til læreren og censoren.   


Brugbart svar (2)

Svar #5
12. november 2009 af JJ-cool

Til historie skal der vel være noglekilder, som du kan forholde dig til og analysere, og religion kan sagtens være udvalgte suraer fra Koranen eller andre tekster, skrevet af Muhammed, du kan muligvis tage Muhammeds skrifter og opfatte dem som kilder, men det må du tale med historielæreren om.
 

prøv eventuelt at tænke på islam og islamisme - terror og osv, hvor du kan få historie og den religiøse baggrund/argumentation ind - eventuelt Muhammedkrisen eller lignende

- - -

JJcool


Skriv et svar til: Eksamensprojekt på HF

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.