Samfundsfag

SRP - Terrorisme i Historie/samfundsfag

12. december 2009 af Mette Steinbeck (Slettet)

Heej Alle sammen.

Jeg skal skrive SRP om terrorisme i samfundsfag og Terrorisme.

Min problemformulering lyder således:
1. Gør rede for terrorismens historie fra slutningen af 1960'erne og frem til nu. KArakteriser forskellene mellem terrorismen i 1970-80'erne og nutidens terrorisme. Inddrag herunder en analyse af vedlagte kilde: Al-Qaidas fundament 1998. Vurder om terrorismen er udtryk for kulturernes sammenstød.
2. Diskuter hvilke muligheder og hvilke problemer der er forbundet med at bekæmpe terrorismen i dag.

Jeg skal selvfølgelig komme ind på Samuel Huntingtons teori og ind på noget om terrorpakker. Men er der nogle der har nogle andre teorier og vigtige ting som jeg absolut skal komme ind under? Ville være lækkert med nogle hints :) Håber der er nogen der har noget.

Hilsen Mette


Svar #1
13. december 2009 af Mette Steinbeck (Slettet)

Jeg har selvfølgelig også noget med om overvågningssamfundet.


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. december 2009 af FredeW (Slettet)

Din problemformulering virker lidt til at bygge på en antagelse om, at den eneste terrorisme, der findes i dag, er den islamistiske, og det er selvfølgelig ikke rigtigt, selvom den måske er den mest udbredte.

Derfor skal du gøre en hel del ud af at præcisere, hvordan du egentlig forstår din problemformulering. Noget terrorisme kunne sikkert godt være udtryk for kultursammenstød, men al terrorisme er bestemt ikke. Hvordan forklarer man f.eks. selvmordsbomber mod den irakiske civilbefolkning?

Samme problem gælder for dit spørgsmål tre. Der er store forskelle i mulighederne for og problemerne med at bekæmpe terrorisme alt efter om man kigger på Vesten eller andre steder.


Skriv et svar til: SRP - Terrorisme i Historie/samfundsfag

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.