Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

Diskussion af forebyggelse af borgerkrige på det afrikanske kontinent

14. december 2009 af KPeiter (Slettet)

Hej alle.

Jeg er godt igang med min SRP-opgave i 3.g
Jeg skriver i historie og samfundsfag. Mit emne hedder Borgerkrige hvori jeg beskæftiger mig med den rwandiske borgerkrig i 1990'erne.
Jeg er nu nået til diskussionsdelen der lyder således:

Der ønskes en diskussion af hvorledes man fremover ville kunne forebygge borgerkrige på det afrikanske kontinent:

Før denne diskussion har jeg redegjort for karateristika for borgerkrige og lavet en analyse af årsagerne til den rwandsike borgerkrig i 1990'erne.

Nu gælder det så diskussionen. Er der nogen der har gode ideer til hvordan jeg skal få nedskrevet 3-5 sider omkring overnævnte diskussion?

På forhånd tak.

Mvh 
Kasper


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Den bedste metode til at undgå borgerkrige i de underudviklede lande er at opbygge landet fra grunden af, deres infrastruktur, deres skolevæsen, deres sundhedsvæsen, deres socialvæsen osv og så også at give kvinder lige ret med mænd, det kniber det med på de kanter. Kort sagt kan man skabe et domokratisk samfund, hvor alle har lige vilkår, og hvor der ingen korruption findes, og hvor militæret ikke spiller en indenrigspolitisk rolle, så er man nået langt. Sult, sygdom men også fordomme, forældede ritualer, overtro og alskens dumhed er ofte skyld i borgerkrige dernede. Se bare på Somalia, der er et land i fuldstændig opløsning, fordi man ikke vil respektere andre kulturer end ens egen. Tænk bare på deres kommunikationsvæsen, det består stadig af jungletrommer og røgsignaler. Hutuer, tutsier, platfødder, rundhoveder, sunier og shiaer kæmper om magten. Det er totalt latterligt, og man får fra vestlig side ikke den store lyst til at spytte i indsamlingsbøssen, når de render rundt i gadene og skyder på deres egne skygger. Jeg vil sige glem dem og skriv om noget andet. Det er håbløst på denne side af det 3. årtusind.


Svar #2
14. december 2009 af KPeiter (Slettet)

Tak for svaret :)


Skriv et svar til: Diskussion af forebyggelse af borgerkrige på det afrikanske kontinent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.