Samfundsfag

Amerikanske statsobligationer

20. januar 2010 af Pabloibanez (Slettet)

Kina sidder inde med enorme summer af amerikanske statsobligationer, og har naturligvis en interesse i at købe disse obligationer for fortsat at holde gang i det amerikanske forbrug, hvilket er ensbetydende med stor kinesisk eksport.
Desværre kan jeg ikke helt overskue de konsekvenser det vil have for den amerikanske økonomi, hvis Kina fx besluttede at sælge alle landets amerikanske statsobligationer.
Så det ville være dejligt hvis nogle kunne forklare dette - altså hvordan et salg af Kinas statsobligationer vil påvirke den amerikanske økonomi.

Håber nogle kan hjælpe. På forhånd tak for hjælpen.
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. januar 2010 af Hyttel (Slettet)

Et salg af Kinas beholdning af Amerikanske statsobligationer vil være katastrofal , da statsobligationer er en måde hvorpå staten kan finansiere et underskud, hvilket vil sige at hvis Kina sælger sine obligationer så er USA officielt statsbankerot, da værdien af de pågældende statsobligationer pt er større end det samlede BNP for USA.

Grunden til at USA er på røven hvis Kina sælger de statsobligationer er at USA er den eneste køber af disse obligationer, da de i bund og grund ikke er andet end lånebeviser eller rettere betegnet som IOU-papire (I owe you).

Man kan så tage ind i sin vurdering om der er noget formål i at Kina sælger de pågældende statsobligationer, da det vil begrænse deres samhandel med USA og derved skade deres egen eksport væsentligt. en eksport som de er meget afhængige af for at opretholde deres usedvanligt høje vækst

håber du kan bruge svaret, ellers er du velkommen til at spørge igen


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. januar 2010 af Djemba (Slettet)

Helt korrekt at forholdet mellem Kina og USA er meget gensidigt. De er et glimrende eksempel på den såkaldte interdependence(gensidig afhængighed)


Skriv et svar til: Amerikanske statsobligationer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.