Samfundsfag

Et interview til dig :)

02. februar 2010 af BrainChild (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Heej venner, jeg har en opgave i samf. og det gå ud på at jeg skal interviewe en om .... mit spørgsmål er : hvad betyder dansk kultur for dig ?

håber jeg får en lang svar af dig

tak for hjælpen :)


Brugbart svar (2)

Svar #1
02. februar 2010 af Mango28 (Slettet)

*et *langt svar *fra dig

Hej

Dansk kultur betyder ikke så meget for mig, som det måske burde taget i betragtning, at jeg har boet her i Danmark hele mit liv. Jeg elsker til gengæld at rejse og opleve andre kulturer. Dansk kultur har ændret sig meget igennem de seneste år, og jeg er sommetider flov over mit eget lands kultur, når det for eksempel kommer til integrations og retspolitik. Ellers er jeg stolt over vores grundlov og den generelle orden, respekten vi besidder, alle vores traditioner og evnen til at stå sammen. Dansk kultur er svær at definere, da vi mere end nogensinde før prøver at tage det bedste fra andres kulturer og gør det til vores eget. Det gør, at mange får et fordrejet billede af dansk kultur, og hvad det egentlig indebærer at være dansker.

Bare min mening (: men helt personligt holder jeg aller mest af den danske kultur når jeg er hjemvendt fra en rejse, og har savnet Danmark. Men som sagt er det trolig svært for en pære-dansker at sige hvad dansk kultur egentlig er, og jeg må bare konkludere det samme.

Ved ikke om det forvirrede mere end det hjalp?

Held og lykke med jeres opgave.


Svar #2
02. februar 2010 af BrainChild (Slettet)

Tusind tak for hjælp.. det var et stort tjeneste fra dig :)


Brugbart svar (2)

Svar #3
03. februar 2010 af Djemba (Slettet)

Dansk kultur er ikke noget jeg almindeligvis tænker over i hverdagen, men alligevel er man præget af denne, uanset hvor meget betydning man tillægger den. Når man fx er i udlandet, så kan man godt mærke at man er dansk, når man tænker over, hvilke værdier man har i andre lande, så kommer det straks en til tanke, at sådan ville vi ikke gøre det i Danmark og på den måde kan man føle sig priviligeret over at bo i et samfund som det danske samfund og være en del af den danske kultur - og med de værdier denne indebærer.

Men globaliseringen gør jo netop, at folk er tilbøjelig til at glemme ens egen kultur og i stedet for betragte sig som en verdensborger. Og jeg tror at det skræmmer nogen i en grad, at de begynder at dyrke en politik som ensidigt skal fortælle om, hvordan man skal være dansk og generelt tage patent på, hvad danskhed er. Det er fx noget som Dansk Folkeparti spiller meget på, hvilket personligt er noget der kan irriterere mig, da det må være op til den enkelte at definere, hvad de synes dansk kultur er og hvordan de kan forene det med ens egne værdier og baggrund.

Trods en integrationspolitik, som jeg personligt er meget imod, især når vi tænker på den offentlige debat, så føler jeg mig dansk og tænker man på, hvad der foregår i andre lande, så føler jeg mig heldig og egentlig også en lille smule stolt.


Svar #4
03. februar 2010 af BrainChild (Slettet)

Tak for jeres svar, men kan i så svar på '' hvad er dansk kultur for dig '' ?


Brugbart svar (2)

Svar #5
03. februar 2010 af Djemba (Slettet)

Dansk Kultur er for mig socialsamvær og hygge. Det er på alle måder at socialisere med hinanden, med et åbent sind og plads til forskellighed.


Svar #6
04. februar 2010 af BrainChild (Slettet)

tusind tak for dit svar :)


Brugbart svar (1)

Svar #7
08. februar 2010 af PLØK (Slettet)

dansk kultur er jantelov, vindmøller, remulade, danebrog og hygge :)


Brugbart svar (1)

Svar #8
08. februar 2010 af Mango28 (Slettet)

PLØK har en pointe :)


Svar #9
10. februar 2010 af BrainChild (Slettet)

Hahah jah dt har han


Skriv et svar til: Et interview til dig :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.