Spansk

spansk

19. februar 2010 af ZIDAN10 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej kan i godt rette min spansk oversættelse fra dansk til spansk 

Danmark er et lille land. Hovedstaden er stor, den har ca. (= aproximadamente) 1 mill. Indbyggere.

Danmark har mange øer. Falster en vigtig ø, fordi jeg bor på Falster, og jeg studerer på Katedral-

Skolen. Det er en stor skole med mange elever og lærere. Vi studerer meget. Jeg kan godt lide at

Gå på (= at studere) på Katedralskolen. Der er mange lærere og de er meget flinke, men også

Krævende.

Mange elever arbejder også. De arbejder f.eks. i et supermarked, i et bageri eller på en tank-

Station (=gasolinera). Det er nødvendigt at have penge, for (= fordi) livet i Danmark er dyrt.

Hele min familie bor her, men jeg har også familie i andre lande.

Min storebror studerer i København, hvor han har en stor lejlighed med soveværelse, badeværelse

Og balcon /altan.  Det er dejligt at besøge København.

___________________________________________________________________________________________

Dinamarca es un país pegueño. La capital es grande, es aproximandante 1 millones habitantes. Dinamarca tiene mucho islas. Falster una importante isla, porque vivo en Falster, y soy estudiar en Katedralskolen. Es una grande la escula con mucho alumnos y profesor. Estudiamos mucho. Soy poder bien gustar estudiar en Katedralskolen. Hay mucho profesores y es mucho agradable, pero también exigentes. Mucho alumnos trabaja también.  Trabaja f.eks. en un supermercado, en una panadería eller en una gasolinera. Es necesario tener dinero, porque vida en Dinamarca es caro. Todo familia vive aquí, pero soy también familia en otro países. Mi hermana estudia en Copenhague, dónde es un piso grande con dormitories, cuartos de baño y balcon. Es agradable visita Copenhague. 


</o:p>

</o:p>

 

Brugbart svar (2)

Svar #1
20. februar 2010 af jbmm (Slettet)

Dinamarca es un país pegueño. La capital es grande, es ("es de" eller "tiene") aproximandante ("aproximandante") 1 millones (un millón de)  habitantes. Dinamarca tiene mucho ("muchas" hunkøn, flertal) islas. Falster (mangler "es") una importante isla (alm. "isla importante"), porque ("yo" fremhævelse af "jeg") vivo en Falster, y soy estudiar ("estudio") en Katedralskolen ("la Katedralskolen", ofte artikel foran institutioner, her: la escuela). Es una grande la escula  ("escuela grande") con mucho ("muchos" flertal, retter sig efter alumnos) alumnos y profesor ("profesores" flertal). Estudiamos mucho. Soy poder bien gustar estudiar ("me gusta mucho estudiar" gustar + dativ) en Katedralskolen. Hay mucho ("muchos" profesores er flertal) profesores y es ("son" flertal) mucho agradable ("muy amáveles", flertal og "muy" foran adjektiv), pero también exigentes. Mucho alumnos trabaja ("muchos alumnos trabajan", alumnos er flertal) también. Trabaja ("trabajan", alumnos er flertal) f.eks. ("por ejemplo" eller "p.ej.") en un supermercado, en una panadería eller ("o") en una gasolinera. Es necesario tener dinero, porque vida ("la vida" i bestemt form) en Dinamarca es caro ("cara" omsagnsled til la vida, som er hunkøn). Todo familia ("toda la familia", familia er hunkøn, todo efterfølges af den bestemte artikel) vive aquí, pero soy ("tengo", havde hedder tener på spansk) también familia en otro ("otros" retter sig efter países, som er flertal) países. Mi hermana ("hermano mayor", hermana betyder søster) estudia en Copenhague, dónde ("donde" uden accent, dónde med accent er spørgeordet hvor?) es ("tiene", at have hedder "tener") un piso grande con dormitories ("dormitorio" ental, et soveværelse), cuartos de baño ("cuarto de baño", ental et badeværelse) y balcon. Es agradable visita ("visitar", infinitiv efter "det er + adjektiv + infinitiv) Copenhague.

Hilsen

John Madsen


Brugbart svar (2)

Svar #2
20. februar 2010 af exatb

Mon ikke det er bedst at skrive at der i Danmark er 1 mio indb., så kan man bruge "hay" (der er).  Og ligeledes "En Dinamarca hay muchas islas."


Brugbart svar (2)

Svar #3
20. februar 2010 af bemil (Slettet)

# 2

Jeg ville nu gøre det som johnmads omkring indbyggerne, men ja mht øerne er det bedre som du siger.


Skriv et svar til: spansk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.