Samfundsfag

hjælp til samfundsfag!

05. marts 2010 af fiskfiskfisk (Slettet)

hje (;

Er det nogle der kunne fortælle mig, hvilke partier i Danmark, der har ideologien populisme?


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. marts 2010 af Djemba (Slettet)

Er det nogle der kunne fortælle mig, hvilke partier i Danmark, der har ideologien populisme?

Hehe. Det er altså et lidt sødt spørgsmål.

Svaret er selvfølgelig ingen, da populismen ikke er en ideologi, i forstand som fx Liberalismen, eller Socialismen er det.

Populisme er forsimplede politiske løsninger på (samfundsmæssige) problemer som ofte er langt mere kompliceret end, hvad forslaget tilbyder. Populismen er at fjerne fokus og ansvar – at undgå de nødvendige og ikke mindst upopulære beslutninger. Populismen er følelsernes politik, som rammer en(utilfreds) stemning i befolkningen. Populisme er når symbolpolitkken bliver en erstatning for politik, der handler om substans'

Altså ikke en ideologi, men ofte en taktik man benytter sig, når man skal score nogle stemmer. I øvrigt findes populismen både på venstre og højre-fløjen.

Grunden til du har misforstået det, er fordi at man mener ideologierne ikke betyder ligeså meget i dag, og populismen derfor er en slags overtager. Men igen, det ikke en ideologi.

Et parti som fx Dansk Folkeparti gør meget brug af populisme og mestrer denne til fulde.


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. marts 2010 af Djemba (Slettet)

Du siger bare til, hvis du ikke er med, ellers hvis du har flere spørgsmål.


Svar #3
06. marts 2010 af fiskfiskfisk (Slettet)

Hmm.. det var jeg slet ikke klar over, men tak fordi du gav dig tid til at forklare det. Synes bare det er mærkeligt, at min opgave er at indsætte de forskellige partier under henholdsvis liberalisme, konservatisme, socialisme og populisme?

Skal jeg så skrive alle partier under populisme?

(:


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. marts 2010 af Djemba (Slettet)

Du kan skrive at alle partier benytter sig af populisme, nogle selvfølgelig mere end andre, hvorfor du måske kunne undersøge, hvilke partier der især gør brug af det.

Tror læreren vil se, om du kunne regne den ud, for det lægger jo op til et trick spørgsmål, da populisme ikke er en ideologi og du vil aldrig, aldrig høre nogle indrømme at de bruger populisme og slet ikke at det skulle være deres ideologi.


Svar #5
06. marts 2010 af fiskfiskfisk (Slettet)

Mange tak for hjælpen! Jeg argumenterer for mine valg af hvilket parti der har hvilken ideologi, så jeg vil også skrive lidt om populismen, nu jeg er igang (; Du hjalp mig rigtig meget til at komme igang. Tak!


Brugbart svar (1)

Svar #6
06. marts 2010 af Djemba (Slettet)

Så lidt.

Du kan altid skrive, hvis der et behov...

Held og lykke..


Brugbart svar (2)

Svar #7
10. marts 2010 af ping317 (Slettet)

Dansk folkepari...

Jeg mener, øhh selvfølgelig er populisme ikke en ideologi. Det er et udtryk for at bruge sine krafter på at gøre sig populær i befolkningen

En ulempe ved dette er at man kommer til at træffe beslutninger for at please befolkningen fremfor noget der endeig nytter noget. Som eksempel bruges der mange millioner på drikkevand om året, men landbrugene, som reelt er dem der ødelægger det, ændre ikke praksis. venstre tør ikke angribe landbrugene, fordi de henter mange stemmer der, så istedet bruger de millioner på at "dække deres ryk" istedet for at gøre noget som reelt vil havde en effekt


Skriv et svar til: hjælp til samfundsfag!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.