Samfundsfag

Synopsis skrivning om Arbejdsmarkedet ( Arbejdsløshed)

20. marts 2010 af Flower43 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. :) Jeg står og skal skrive en samfundsfaglig synopsis om arbejdsløshed. Men kan  ikke finde på en problemformulering.  HJÆLP MIG!!! :D  tak knus Rikke


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2010 af ping317 (Slettet)

Du kunne evt komme ind på komunisme -> liberalisme. der er flere opgaver om emnet, kig dem igennem og se om du kan finde på noget ;)


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. marts 2010 af casparado (Slettet)

Det her lyder måske dumt og banalt, men for at lave en problemformulering må du jo finde et problem at beskæftige dig med. Ift. arbejdsløshed er der mange forskellige artede tilgange, men groft sagt to overordnede rammer, en økonomisk ramme (fx. hvad betyder arbejdsløshed for økonomien), og en sociologisk ramme (fx. hvad betyder arbejdsløshed for mennesket).

Vælger du sidstnævnte, altså den sociologiske ramme kan du kigge på udviklingen i hvordan man ser på arbejdsløsheds understøttelses skiftet i 90´erne fra passive modtagere til aktive modtagere. Historisk set var skiftet, at man begyndte at se på understtølsen som en del af strukturledighedsproblematikkens løsning, men skiftet er faktisk endnu større, da man måske kan sige at der er tale om en grundlæggende forandring i velfærdstaten, hvor velfærdstaten ophøre og bliver til velfærdssamfundet. Pointen er at i velfærdsstaten er det staten der løser individets problemer (som fx. arbejdsløshed), mens problem definitioner og løsninger i velfærdsstaten er et anliggende for mange flere, f.eks.virksomheder, arbejdspladser, fagforeninger, naboskaber, andre lokale fællesskaber, frivillige organisationer, græsrodsorganisationer, selvhjælpsgrupper, familier og sociale netværk. I dag er jobcentrene jo vidt forgrende både i kommunale projekter, samt projekter i private og offentlige virksomhede, og der samarbejdes på kryds og tværs internt i forvaltningerne. Du kan også vælge et mere Focaulsk perspektiv, og diskutere aktivitetskravene i Loven og aktivbeskæftigelsesindsats og loven og aktiv socialpolitik, om de er en slags opdragelses/normaliserings mekanismer, som staten påfører de arbejdsløse

Vælger du først nævnte, kan du analysere de økonomiske løsninger som regeringer bruger for at bekæmpe arbejdsløshed, fx. en diskussion omkring arbejdsløshed vs. inflation. Her kan du også komme ind på andre mekanismer i understøttelsen som fx. at understøttelse er med til at vedligeholde en vis grad af forbrug i et samfund på trods af arbejdsløshed. Du kan også se på fagforeningernes rolle i fx. lønforhandlinger, og stille spørgsmålet om krav om højere løn eller lign, er en fordel eller ulempe for de arbejdsløse medlemmer.


Skriv et svar til: Synopsis skrivning om Arbejdsmarkedet ( Arbejdsløshed)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.