Erhvervsret

Afhentningskøb?

20. marts 2010 af fedimana (Slettet)

Er det tale om afhentningskøb § 9, når køber selv sørge for at kontakte en fragtmand der skal hente varen for ham?


Brugbart svar (2)

Svar #1
24. marts 2010 af Nybegynder (Slettet)

Afhentningskøb fastsættes efter Købelovens §9:
Sælgeren har at levere salgsgenstanden på det sted, hvor han ved købets afslutning havde sin bolig. Drev han på dette tidspunkt forretning, og stod salget i forbindelse dermed, skal levering ske på forretningsstedet.
Stk. 2. Befandt genstanden sig ved købets afslutning på et andet sted end ovenfor nævnt, og var parterne eller burde de være vidende derom, anses dette som leveringssted.

Risikoens overgang
Risikoen for hændelige begivenheder overgår på køberen ved leveringen. Taber en forbruger eksempelvis en varer efter at have betalt ved kassen er det derfor hans ansvar, og den erhvervsdrivende vil derfor ikke kunne pålægges nogen form for ansvar.

Købesummens betaling
Bestemmelsen nævner intet om købesummens betaling, hvorfor det er de almindelige – såkaldte obligationsretlige - regler der finder anvendelse. Kravet er herefter at det er købers ansvar at foretage sin betaling på sted sælger udpeger. Indbetalinger fra posthuse og pengeinstitutter er dog fuldt tilstrækkelige.

Kilde: http://www.retssal.dk/?page=emne&id=487&indexid=486


Brugbart svar (2)

Svar #2
27. marts 2010 af Marcus (Slettet)

KBL § 9 opstiller en formodning for, at varen afhentes hos sælgeren. En pligt til forsendelse eller udbringning foreligger kun såfremt det fremgår af aftale, sædvane eller kutyme.


Skriv et svar til: Afhentningskøb?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.